VIDEO

Cornel Dinu îi cere demisia lui Edi Iordănescu, după dezastrul din meciul cu Muntenegru. „Tu ești vinovatul”

Sorin Barbu 05.06.2022, 09:16

Edi Iordănescu este sub presiune la echipa națională! Cornel Dinu i-a cerut demisia după înfrângerea din partida cu Muntenegru din Liga Națiunilor. Fostul selecționer spune că strategia primei reprezentative a fost greșită în partida de la Podgorica și este convins că vina aparține antrenorului.

Cornel Dinu, necruțător cu Edi Iordănescu. I-a cerut demisia selecționerului

România a început foarte rău campania din Liga Națiunilor. A pierdut cu 2-0 duelul cu Muntenegru, un meci în care s-a apropiat de poarta adversă doar în ultimele minute. Vlad Chiricheș a fost cel mai slab jucător de pe teren și a greșit la ambele reușite ale formației gazdă.

Cornel Dinu l-a criticat dur pe Edi Iordănescu și i-a cerut să plece de la echipa națională. Selecționerul are doar trei partide pe banca primei reprezentative și nu a reușit nicio victorie.

„Eu rămân stupefiat, nu-mi vine să cred. N-am crezut că se poate ajunge la aşa ceva la echipa naţională. Apărarea a fost dezastru, mijlocul n-a existat, atacul a jucat pentru ei. Să continui cu Chiricheş, să nu-ţi dai seama că… De fapt noi am jucat ca nişte iezi, după mentalitatea lui Edi. Joci de la început cu Octavian Popescu, care probabil e cel mai în formă jucător. Mitriţă a făcut doar o transformare către munţii care înconjoară Podgorica.

Nu poţi să te iei la bătaie cu nişte oameni care sunt recunoscuţi ca unii dintre cei mai puternici din lume. Şi ca înălţime. Dacă tu spui că, ceea ce le-ai cerut jucătorilor, nu au respectat în teren, mai bine îţi dai demisia.

Vinovaţii nu sunt ei, eşti tu, pentru că trebuia să le ceri ceea ce ştiau să facă. Muntenegru e o echipă de berbeci. Nu te iei la bătaie tu, o mică pietricică, cu stânca. Încerci să treci pe lângă ea. Meciul a fost gândit total greşit”, a declarat Cornel Dinu.

Edi Iordănescu, declarație uluitoare după meciul cu Muntenegru

Edi Iordănescu a încercat să pară calm la finalul partidei, dar din declarațiile sale a răzbătut clar un ton amenințător. Selecționerul are un obiectiv foarte clar în contractul cu Federația Română de Fotbal, iar mandatul său, pe banca naționalei, ar putea să fie foarte scurt.

„Am primit cât am meritat. Nu vreau să fac o evaluare acum, e clar că lucrurile nu au funcționat. Din păcate, nu ne-am angrenat fizic suficient. Am putut în prima repriză să alergăm, să ne mișcăm, dar în repriza a doua nu am mai arătat la fel.

Din păcate, e o seară foarte proastă pentru noi. Eu nu am venit la echipa națională ca să îmi stric cariera, am venit să fac performanță. E greu să vorbești în astfel de momente. Trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea, pentru că numai așa avem șanse de progres.

Cu siguranță că ne simțim foarte prost, cu siguranță că doream altceva, că așteptam alt angajament, altă energie. Am intrat foarte timorați și ăsta e un semnal de alarmă imens pentru mine. De ce atâta teamă?

Nu am reușit să ne ridicăm la nivelul adversarului ca angajament. Când am avut mingea, am fost statici, fără dinamică, fără a ne asuma individual responsabilități. E clar că e un joc negru pe care trebuie să îl analizăm, dar peste trei zile trebuie să o luăm de la capăt. Ca să facem ca naționala României să fie productivă trebuie să schimbăm foarte multe lucruri.

Eu când am venit aici, am venit pe un fond de lipsă de rezultate, lucrurile nu au fost funcționale, cu toate că colegii mei au făcut lucruri foarte bune, s-au ratat calificări. Discursul meu este unul la cald, de supărare. De aici, până la a ceda, e distanță foarte mare. Mesajele mele vor fi în continuare de susținere, de responsabilitate”, a spus Edi Iordănescu, după meci.

Programul naționalei României din luna iunie:

Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA, marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica)
ROMÂNIA – Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)
ROMÂNIA – Muntenegru, marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)

Urmăriți Impact.ro și pe