Edi Iordănescu, devastat după rușinea din Muntenegru. „Nu am venit să îmi compromit cariera”. Reacția lui Vlad Chiricheș după gafele de la națională

Sorin Barbu 05.06.2022, 00:55

România a început dezastruos o nouă campanie europeană. Echipa națională de fotbal a pierdut primul meci din Liga Națiunilor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Muntenegru. Gafele lui Vlad Chiricheș i-au ajutat pe rivali să marcheze cele două goluri. Edi Iordănescu a venit furios la interviurile de la finalul partidei și a încercat să explice care au fost motivele care au dus la acest rezultat rușinos.

Edi Iordănescu, al treilea meci fără victorie la națională

Edi Iordănescu a început foarte rău aventura la echipa națională. După două partide amicale fără victorie a pierdut și primul meci într-o competiție europeană, după ce prima reprezentativă nu a tras nici măcar un șut pe poartă în partida cu Muntenegru.

Selecționerul spunea înaintea partidei că s-a terminat cu „fotbalul boem” la națională. În duelul din Liga Națiunilor, „tricolorii” au părut că au terminat cu fotbalul de orice fel. Edi Iordănescu a încercat să nu fie prea dur, la interviurile de la finalul confruntării, dar totuși au răzbătut unele critici.

„Am primit cât am meritat, nu fac acum o evaluare, e clar că lucrurile nu au funcționat. Nu am fost prezenți fizic suficient. În prima repriză nu am controlat jocul, nu ne-am creat ocazii, dar am fost bine fizic, am alergat. Dar în repriza secundă am căzut și fizic, am pierdut duelurile, s-a dus și organizarea defensivă și a venit acest rezultat.

Eu nu am venit să îmi compromit cariera, vreau performanță, este greu să mai vorbim după un asemenea meci. Am încredere în continuare, dar toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea, nu doar eu

Cu siguranță așteptam alt angajament, altă energie, am intrat timorați. Ăsta este un semnal de alarmă, nu înțeleg de ce nu ne asumăm lucruri, de ce nu avem curaj.

Ăsta este fotbalul internațional, trebuie să arătăm o altă identitate, să fim mai pragmatici, să ne construim un alt spirit. În această grupă nu contează punctele așa mult, dar dacă nu gestionăm de acum situația, ne va fi foarte greu”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

Vlad Chiricheș, greșeli uriașe în meciul cu Muntenegru

Vlad Chiricheș a fost cel mai slab om de pe teren, în condițiile în care Gică Popescu a dat notă de trece unui singur jucător: Andrei Rațiu. Căpitanul naționalei a greșit la ambele goluri ale adversarilor și a spus că el este singurul vinovat de acest eșec.

„Eu vreau să îmi asum acest eșec, erorile mele au dus la acest rezultat. Este doar vina mea, ei nu au avut faze de gol, doar la greșelile mele au marcat. Îmi pare rău de restul jucătorilor, sper să câștige meciul viitor. Cred că ne-au surprins cu agresivitatea lor, au fost mai tari în duelurile directe. Nu este o scuză accidentarea lui Cristea, nu avem nevoie de alibi, sperăm să fie el bine.

Această înfrângere trebuie să aibă un impact în vestiar, toți trebuie să dăm mai mult. Trebuie să avem mai multă încredere, să luptăm mai mult. Tricoul naționalei îți dă o anumită responsabilitate, trebuie să ajuți echipa să câștige”, a spus Vlad Chiricheș la Prima TV.

Programul naționalei României din luna iunie:

Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA, marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica)
ROMÂNIA – Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)
ROMÂNIA – Muntenegru, marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)

Urmăriți Impact.ro și pe