Gică Popescu, discurs manifest după dezastrul din Muntenegru. „Trebuie să vină alții la echipa națională. Jucătorii noștri au avut o atitudine nesimțită”

Sorin Barbu 05.06.2022, 00:14
Gică Popescu, discurs manifest după dezastrul din Muntenegru. „Trebuie să vină alții la echipa națională. Jucătorii noștri au avut o atitudine nesimțită”

Gică Popescu este furios după ce naționala s-a făcut de râs în Muntenegru. Fostul căpitan al naționalei i-a criticat pe jucătorii primei reprezentative și a cerut schimbări radicale în echipă. Alexandru Maxim a recunoscut că trupa lui Edi Iordănescu a jucat foarte slab, dar a spus că nu își poate explica ce s-a întâmplat. Următoarea partidă a naționalei se va desfășura în Bosnia pe data de 7 iunie.

Gică Popescu i-a criticat dur pe jucătorii naționalei

România a pornit dezastruos campania din Liga Națiunilor. Echipa lui Edi Iordănescu a fost învinsă cu 2-0 de Muntenegru, după ce a reușit să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții. Vlad Chiricheș a fost cel mai slab jucător de pe teren. Căpitanul naționalei a gafat la cele două goluri, iar la final și-a asumat responsabilitatea pentru acest eșec.

Fundașul s-a plâns și de jocul dur al adversarilor și a fost taxat de Gică Popescu. „Este o declarație care nu-i face cinste, mai ales în calitate de căpitan, adversarii au dat de două ori cu cotul și asta înseamnă că au fost duri?”, a ripostat fostul căpitan al naționalei.

Gică Popescu a criticat dur prestația echipei naționale și a cerut schimbări urgente la echipă.

„Am o memorie foarte bună, dar nu-mi aduc aminte un meci în care echipa noastră să fi jucat la fel de slab. Singurul cuvânt care îmi vine în minte este rușinos. Singurul care a primit notă de trecere este Rațiu, în rest sunt corigenți. Trebuie să vină alții!

Îi sfătuiesc pe cei care au jucat în această seară să se ducă în fața oglinzii și să-și dea câteva perechi de palme și să arate la meciul următor altă mentalitate. Nu poți să te prezinți așa! Mai bine stai acasă. Nu se poate, scuză-mă. Am arătat ca o echipă de amatori! 

Echipa națională este una singură! Dacă nu simți asta nu ai ce să cauți la echipa națională. Voi, jucătorii din ziua asta, faceți să se vorbească fără respect de echipa noastră. Jucătorii noștri au avut o atitudine nesimțită”, a declarat Gică Popescu la Prima TV.

„Consider că am avut o prestație jalnică astăzi. Nu vreau să folosesc cuvinte mai dure, dar am făcut un meci foarte slab. Mult sub nivelul a ce putem. Cei care au început, dar și noi, cei care am intrat, am făcut un meci jalnic. Nu meritam nimic azi, nu avem nicio explicație pentru ce am făcut.

Ne asumăm, e doar vina noastră. Trebuie să o scoatem la capăt Vă spun sincer și foarte deschis, ca grup suntem jucători foarte buni, ne dorim să ajungem la un turneu final. Dar pe teren nu se vede.

Nu vreau să caut explicații sau vinovați. Trebuie să găsim cauzele și să strângem rândurile. Nu avem timp să plângem, să ne lamentăm”, a spus Alexandru Maxim, la Prima TV.

Programul naționalei României din luna iunie:

Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA, marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica)
ROMÂNIA – Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)
ROMÂNIA – Muntenegru, marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)

Urmăriți Impact.ro și pe