Comoara pe care câțiva muncitori au descoperit-o în timp ce săpau o fântână. Au dat peste un obiect ce valorează 100 de milioane de dolari

Badea Violeta, Ana Ionescu 28.07.2021, 13:27
Comoara pe care câțiva muncitori au descoperit-o în timp ce săpau o fântână. Au dat peste un obiect ce valorează 100 de milioane de dolari

Descoperire uluitoare făcută în curtea unui bărbat. Mai mulți muncitori au scos la iveală o comoară în timp ce săpau o fântână. Au dat peste un obiect ce valorează 100 de milioane de dolari!

Comoara pe care câțiva muncitori au descoperit-o în timp ce săpau o fântână

Mai mulți muncitorii care săpau o fântână în curtea unui negustor de pietre prețioase din Sri Lanka au făcut o descoperire uluitoare. Aceștia au scos la iveală accidental un filon de safire ce cântărea peste 450 de kilograme în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Bărbatul locuiește în orașul Ratnapura, cunoscut în Sri Lanka drept „orașul pietrelor prețioase”. Acesta a povestit pentru cei de la BBC că a avut nevoie de un an  pentru a curăța filonul și pentru a analiza puritatea lui. Norocosul a povestit că, inițial, muncitorii au descoperit câteva pietre rare, apoi a fost găsită această comoară impresionantă.

Gamage, negustorul în curtea căruia s-a găsit gigantica piatră prețioasă, a dezvăluit că descoperirea ar putea valora o avere. Acesta a observat că mai multe bucăți de safire de înaltă calitate s-au desprins din filon în timp ce curăța impuritățile acestuia. Conform experților, safirul s-ar putea ridica la suma fabuloasă de 100 de milioane de dolari, conform celor de la BBC.

Au dat peste un obiect ce valoreaza 100 de milioane de dolari
Au dat peste un obiect ce valoreaza 100 de milioane de dolari

Au dat peste un obiect ce valorează 100 de milioane de dolari

Oamenii de știință au rămas înmărmuriți și au declarat că nu au văzut niciodată o piatră prețioasă atât de mare. Specialiștii susțin că este posibil ca acest filon să se fi format în urmă cu circa 400 de milioane de ani.

„Nu am văzut niciodată un specimen atât de mare. Cel mai probabil s-a format în urmă cu aproximativ 400 de milioane de ani”, a precizat Gamini Zoysa, un specialist în pietre prețioase, citat de sursa de mai sus.

Sri Lanka este unul dintre cei mai mari exportatori de pietre prețioase, doar anul trecut a câștigat mai mult de 500 de milioane de dolari din vânzarea acestora. Oamenii de știință speră ca acest obiect deosebit de prețios va atrage interesul colecționarilor privați sau a muzeelor.

O altă piatră prețioasă impresionantă este „Blue Belle of Asia”, un safir de 392 de carate care a fost vândut la o licitație pentru suma de 17,5 milioane de dolari. De asemenea, „Steaua Indiei”, un safir de 563 de carate este expus la Muzeul American de Istorie Naturală din New York.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...