Descoperirea făcută de mineri în nordul Canadei. S-au pozat cu ele atunci când au aflat de unde provin

Stan Filon, Alexandrina Toader 22.06.2021, 08:05

Minerii din Canada au făcut o descoperire care a ajuns imediat în presă! Aceștia au rămas surprinși când au găsit adânc în pământ niște oase imense. Cu cât săpau mai mult, cu atât mai multe oase găseau. Și-au dat  seama imediat cu ce aveau de-a face.

Descoperirea uimitoare făcută de mineri în nordul Canadei

Descoperire de senzație făcută de minerii din Canada. Trei schelete parțiale de mamuți lânoși au fost descoperite de mineri în apropiere de Dawson City, Yukon, în Canada. Minerii au predat rămășițele mamuților lănoși autorităților, dar nu înainte de a se poza cu oasele imense.

Minerii au predate oasele autorităților din Yukon. ”Se pare că avem un mamut complet maturizat, un adult tânăr și un juvenil”, a spus Grant Zazula, paleontolog șef în cadrul Guvernului din Yukon. Curios este faptul că unele dintre oase sunt încă atașate de altele prin articulații. Modul în care oasele au fost găsite sugerează că ”acești trei mamuți trăiau probabil împreună și au murit împreună în apropiere de locul în care au fost descoperite oasele fosilizate”, a subliniat Zazula. Chiar dacă nu făceau parte din aceeași familie, mamuții ar fi aparținut unei turme mai mari.

Descoperirea uimitoare facuta de mineri in nordul Canadei
Descoperirea uimitoare facuta de mineri in nordul Canadei

Decesul ar fi survenit în urmă cu 29.000 de ani

Este posibil ca mamuții săfi fost uciși de erupția unui vulcan, în urmă cu 29.000 de ani, deoarece rămpșițele lor au fost descoperite în apropiere de un strat de piroclast (particulă de origine vulcanică). În acea perioadă, mare parte din Canada era acoperită de ghețari, iar zona din jurul Dawson City era printre singurele zone unde nu erau ghețari, scrie Live Science.

”Regiunea de minerit din interiorul regiunii Yukon făcea partea din peisajul fără ghețari numit Beringia, care făcea legătura între Alaska și Siberia prin podul terestru Bering. Clima era incredibil de rece și aridă, cel mai probabil fără copaci, astfel contribuind la prevalența mamiferelor care pășteau”, a mai precizat Zazula.

Ei bine, se pare că mamuții lânoși au traversat acea strâmtoare în urmă cu 18.000 – 35.000 și au ajuns în America de Nord, potrivit Muzeului de Paleontologie din cadrul Universității din California. ”Minerii vor relua lucrările la fața locului în câteva săptămâni și echipele noastre vor fi prezente pentru a vedea dacă mai există și alte oase de la alte schelete”, a mai spus Zazula. Cu toate acestea, cercetătorii încă nu au ajuns la o concluzie clară privind decesul celor trei giganți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...