Cluj: Se prelungesc restricțiile pentru restaurante, cluburi, săli de spectacole și jocuri de noroc. La cât se situează rata incidenței Covid-19

Elena Avramescu 27.01.2021, 10:13
Cluj: Se prelungesc restricțiile pentru restaurante, cluburi, săli de spectacole și jocuri de noroc. La cât se situează rata incidenței Covid-19

Se prelungesc restricțiile pentru restaurante. Veste proastă pentru clujeni după ce CJSU Cluj a hotărât, în cursul zilei de marţi, prelungirea cu încă 14 zile a restricţiilor privind restaurantele, cluurile, sălile de spectacole şi jocuri de noroc în municipiul de reşedinţă.

Se prelungesc restricțiile pentru restaurante

Măsura se aplică deoarece, în localități, rata incidenţei COVID-19 se situează la 3,72 la mia de locuitori. Potrivit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea măsurilor de restricţie intră în vigoare la data de 27 ianuarie, la ora 0:00. Potrivit reglementărilor anterioare, în unităţile administrative teritoriale unde incidenţa COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori, restaurantele şi cafenelele au obligația de a rămâne închise în interior. Acest lucru se aplică și în cazul cluburilor, barurilor şi nu pot fi organizate spectacole cu public.

Marți, în Cluj, rata incidenţei COVID-19 a scăzut la 2,79 la mia de locuitori. Din păcate, sunt alte 16 unităţi administrativ-teritoriale unde incidenţa bolii este de peste 3 la mia de locuitori. Printre ele se află şi municipiul Cluj-Napoca, cu 3,72 la mia de locuitori. Până în acest moment, cea mai mare incidenţă în judeţ s-a înregistrat în comuna Poieni, cu 5,39 cazuri la mia de locuitori.

Se prelungesc restrictiile pentru restaurante
Ce se intampla cu restrictiile pentru restaurante

Clujenii au epuizat toate dozele de vaccin anti-Covid

Atât în Cluj, cât și în și în alte 30 de județe s-a atins capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, asta în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment dar și cu calendarul de livrare estimat pentru următoarea perioadă.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS, a menționat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...