Cel mai important truc pentru ca plantele tale din ghiveci să fie mereu sănătoase. Cum știi dacă primesc suficientă apă și lumină

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 08.10.2021, 14:32
Cel mai important truc pentru ca plantele tale din ghiveci să fie mereu sănătoase. Cum știi dacă primesc suficientă apă și lumină

Una dintre activitățile care ne relaxează în orice moment este creșterea plantelor, chiar dacă ele se regăsesc într-un ghiveci, pe balcon, atunci când nu avem la dispoziție o grădină. Însă acestea necesită o îngrijire aparte, cel mai important truc pentru plantele din ghiveci fiind legat de cât de multă lumină primesc. Este esențial pentru dezvoltarea florilor ca acestea să aibă suficientă apă și să primească lumină. Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea corespunzătoare a plantelor din ghiveci.

Trucul prin care știi că plantele din ghiveci primesc destulă lumină

Unele dintre elementele esențiale atunci când creștem plante în ghiveci este să ne asigurăm că acestea primesc suficientă lumină și apă pentru a se dezvolta corespunzător. Din păcate, de multe ori ne confruntăm cu dificultăți, fie uitând să le udăm, ori adăugând prea multă apă sau uitând să ridicăm jaluzelele pentru a pătrunde lumina. Un truc simplu ne poate ajuta să descoperim dacă plantele din ghiveci sunt suficient de bine luminate pentru a crește.

Specialiștii recomandă metoda ziarului. Tot ceea ce trebuie să faci este să iei un ziar sau o revistă ori chiar o carte, pe care să o deschizi ca și cum ai citi-o exact în locul unde se află plantele. Dacă poți să lecturezi înseamnă că și florile din ghiveci primesc suficientă lumină naturală.

Trucul pentru ca plantele din ghiveci să fie mereu sănătoase
Sfaturi utile pentru îngrijirea plantelor

Sfaturi utile pentru îngrijirea plantelor de apartament

Există o mulțime de trucuri simple prin care poți ajuta plantele din ghiveci să crească frumos și să se păstreze mereu sănătoase. De exemplu, dacă ți se pare că apa dispare mult prea repede din ghiveci, deși uzi floarea frecvent, poți apela la următorul truc. Atunci când vei înlocui pământul din ghiveci, așază un burete umezit pe fundul ghiveciului înainte de a pune noul pământ. Buretele va acționa precum un rezervor și va păstra apa pentru mai mult timp.

Pentru plantele care se dezvoltă într-un sol acid, precum sunt feriga sau gardenia, toarnă ceai din când în când în loc de apă sau adaugă frunzele de ceai scoase din ceainic și răcite direct în pământ. Plantele vor crește mai sănătoase și își vor păstra culorile frunzelor mai vibrante. Totodată, pentru frunze mai verzi poți să folosești o cârpă uscată pe care să o înmoi într-o soluție formată din părți egale de apă caldă și lapte, cu care să ștergi fiecare frunză.

Atunci când pleci în vacanță și vrei să te asiguri că nu găsești florile uscate în ghiveci, pune un prosop în cadă și umezește-l bine. Apoi, așază ghivecele fără farfuria de la bază și lasă-le să își ia câtă apă au ele nevoie. Pe de altă parte, la întoarcerea din călătorie, folosește apa în care au fiert ouăle, după ce s-a răcit, și toarn-o în pământul florilor. Aceasta conține substanțe nutritive esențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...