De ce să pui bicarbonat de sodiu în ghiveciul muşcatelor toamna

Ioana Bucur 24.09.2021, 16:50
De ce să pui bicarbonat de sodiu în ghiveciul muşcatelor toamna

Având puterea de a dezinfecta suprafețe, de a îndepărta chiar și cele mai dificile pete și de a elimina grăsimile, este considerat un ajutor de nădejde cănd vine momentul să facem curățenie generală în casă. Prea puțin cunoscute sunt efectele benefice pe care le are asupra plantelor și florilor din casă sau grădină. Iată de ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în ghiveciul mușcatelor toamna.

Bicarbonat de sodiu – arma secretă pentru curățenia de toamnă

Este deja un obicei transmis din generație în generație. Sfârșitul verii înseamnă, pentru mulți dintre noi pregătirea pentru un „atac” serios – curățenia de toamnă. Se scot și se spală covoarele, se iau cărțile din bibliotecă și se șterg de praf, se mută canapeaua, patul, se reorganizează și igienizează dulapurile, se lustruiește faianța din baie, niciun colț din casă nu scapă neatins.

Înainte de a începe marea operațiune, se cere o ieșire la cumpărături pentru achiziționarea unei liste destul de mari de produse potrivite pentru fiecare suprafață. Sau nu! Arma secretă a gospodinelor care vor rezultate maxime la costuri minime este celebrul bicarbonat de sodiu.

Pentru că este un bun dezinfectant și degresant, bicarbonatul poate fi folosit cu încredere pentru curățarea suprafețelor din baie și bucătărie. Veți avea nevoie de:

  • două linguri de bicarbonat de sodiu – 20 de grame
  • 62 mililitri de oțet alb
  • o jumătate de litru de apă

Se toarnă apa într-un recipient în care se adaugă și bicarbonatul de sodiu și oțetul alb. Așteptați câteva minute, până ce spuma formată începe să dispară, apoi folosiți soluția formată pentru curățarea băii sau bucătăriei. Se freacă apoi suprafețele cu ajutorul unei perii sau al unui burete. Lăsați soluția să acționeze în jur de zece minute, apoi clătiți.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în ghiveciul muşcatelor toamna

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în ghiveciul muşcatelor

Toamna este și momentul în care se mută plantele în vase mai mari sau li se schimbă pământul. Florile vedetă ale sezonului sunt, evident, coloratele mușcate, care vor înflori până aproape de începutul iernii.

Mușcatele se dezvoltă cel mai bine în sol alcalin, iar puțin bicarbonat de sodiu adăugat în substrat va avea efecte spectaculoase, ajutând planta să producă flori superbe, mari și sănătoase. În plus, acesta încetinește și creșterea buruienilor, dacă este presărat pe pământ.

Bicarbonatul de sodiu previne apariția și înmulțirea paraziților. O soluție, din amestecul a 9 linguri de ulei de măsline, 3 lingurițe de bicarbonat și un litru de apă se pulverizează pe frunzele plantelor din trei în trei săptămâni. Este indicat să evităm aplicarea acestui tratament atunci atunci când soarele este puternic, pentru că frunzele vor arde. Momentul potrivit este pe înserat.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...