Cea mai bună salată boeuf. Multe gospodine fac această greșeală banală, ce ingredient nu trebuie folosit niciodată

Ioana Bucur 15.04.2022, 09:07
Cea mai bună salată boeuf. Multe gospodine fac această greșeală banală, ce ingredient nu trebuie folosit niciodată

De pe nicio masă de sărbătoare a românilor nu poate lipsi platoul atent aranjat cu salată de boeuf. Fiecare familie are propria variantă de rețetă, transmisă din generație în generație, însă puține gospodine își dau seama că fac o greșeală aparent banală, dar care va schimba cu totul rezultatul final. Află ce ingredient nu ar trebui folosit niciodată.

Rețetă salată de boeuf

Cu o istorie de aproape două secole, salata de boeuf a devenit unul dintre preparatele preferate ale românilor, ea fiind aproape sinonimă cu ideea de sărbătoare. Este nelipsită de pe mesele de Revelion, Paște, Crăciun, chiar și la evenimente speciale, cum ar fi nunțile sau botezurile.

Puțini știu că povestea ei începe undeva în secolul al XIX-lea, când Lucien Olivier, un celebru bucătar francez, a deschis în centrul Moscovei restaurantul Hérmitage. Printre mâncărurile din meniu era și „vânat în maioneză”.

„Acest fel se prepara din piept de potârnichi, cubuleţe de gelatină făcute din supa cu mirodenii, în care fiersese vânatul, cozi de creveţi, maioneză făcută cu ulei de Provence, totul decorat cu trufe negre, iar, în mijloc, pentru un efect estetic deosebit, se construia o piramidă de cartofi fierţi, felii de ou şi castraveţi în oţet”, scrie Nicolae Tomescu.

Preparatul a fost un succes în rândul clienților, rețeta fiind recreată de nenumărate ori și suferind o serie de modificări. Nu este dificil de preparat, însă cere timp, răbdare și ceva îndemânare. Având ca ingredient principal maioneza, nu are cum să intre în categoria mâncărurilor „ușoare”. Tocmai de aceea, multe gospodine încearcă diferite trucuri pentru a o face mai prietenoasă cu digestia și cu silueta, însă, chiar dacă intențiile sunt bune, rezultatul va lăsa de dorit.

Cea mai bună salată boeuf. Multe gospodine fac această greșeală banală, ce ingredient nu trebuie folosit niciodată
Salata de boeuf

Ce ingredient ar trebui scos de pe listă

Chiar dacă este mai slabă, fiind fadă și uscată, carnea de pui nu este recomandată în salata de boeuf, secretul unui preparat delicios este carnea de vită, cea care va da gust cu adevărat mâncării.

Originalul „vânat în maioneză” a devenit „salată de boeuf” după ce un coleg al celebrului Olivier a reinterpretat rețeta.

Cei care doresc să prepare o variantă cât mai apropiată de cea clasică vor avea nevoie de:

  • un kilogram de pulpă de vită (sau rasol de vită)
  • 300 grame de morcovi
  • 200 grame de păstârnac
  • 300 grame de țelină rădăcină
  • două cepe galbene medii
  • o căpățână mare de usturoi sau 2 mai mici
  • un ardei gras mediu
  • o lingură de piper boabe
  • două foi de dafin
  • o lingură sănătoasă de sare
  • un kilogram de cartofi roșii
  • 200 grame de mazăre verde conservă
  • 200 grame de castraveți murați
  • două ouă întregi
  • 300 mililitri de ulei de floarea soarelui

Întreaga rețetă poate fi citită AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...