Rețeta pentru cei mai delicioși burgeri cu carne de vită și porc. Secretul prin care o să aibă același gust ca la restaurant

Iancu Andreea 24.10.2020, 09:25
Rețeta pentru cei mai delicioși burgeri cu carne de vită și porc. Secretul prin care o să aibă același gust ca la restaurant

Extrem de savuroși, burgerii au devenit preferații tuturor după ce s-au bucurat de tot mai multă faimă în Statele Unite ale Americii. Totuși, aceștia își au originea în Germania. Se pare că imigranții germani din Hamburg au ajuns în SUA în secolul al XIX-lea și au început să comercializeze bucățile de carne. Astăzi, apreciem burgerii pentru gustul lor special și pentru ingredientele din interiorul celor două chifle. Pentru că este o rețetă simplă, poți încerca și tu să prepari cei mai delicioși burgeri cu carne de vită și porc.

Ce ingrediente trebuie să folosești pentru rețeta de burgeri

Inventat de către Charles Nagreen, în 1885, în Wisconsin, burgerul a devenit cunoscut după ce creatorul său a început să îl vândă la târgurile locale. Chiftelele clasice erau pregătite sub forma unor sandvișuri numite hamburgeri. De la primii hamburgeri la aceia moderni, chifla și chifteaua de carne au primit alături tot mai multe ingrediente și sosuri. Iară cum poți prepara o rețetă de burgeri delicioși, cu carne de vită și porc, asemenea lui Jamie Oliver, cunoscutul bucătar.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită
  • 6 felii bacon (opţional)
  • sare
  • piper
  • ketchup dulce
  • muştar dulce
  • 2 cepe roşii mari
  • 6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
  • 6 chifle pentru hamburger
  • maioneză
  • 3-4 castraveţi muraţi
  • salata iceberg sau salată verde, clasică  –  8 sau 10 frunze
Rețeta de burgeri cu carne de vită și porc foto - Pexels
Rețeta de burgeri cu carne de vită și porc
foto – Pexels

Cum prepari cei mai delicioși burgeri din carne de vită și porc

Începe prin a amesteca carnea tocată cu o lingură de ketchup, o lingură de muștar și câte o jumătate de linguriță de sare și piper. Modelează apoi câte 6 burgeri și lasă-i la frigider timp de minim o oră. Între timp, poți pregăti restul de ingrediente pentru montarea burgerilor.

Taie ceapa în rondele și amestec-o cu sare, piper și o linguriță de oțet alb de vin. Apoi, taie salata sau rupe-o și amestecă bucățile cu 5-6 lingurițe de maioneză, până când obții o salată cremoasă. Feliază castaveții în rondele și taie chiflele pe jumătate. Feliile de bacon trebuie prăjite în prealabil în tigaie, pe ambele părți și apoi lăsate pe o farfurie.

Este timpul să începi prepararea chiftelelor de carne. Pentru acest pas vei avea nevoie de o tigaie de teflon sau un grill electric, în cazul în care nu ai un grătar cu lemne sau cărbuni. Lasă burgerii să se rumenească timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Întoarce-i și unge acea parte cu muștar, după care întoarce-i și unge și partea opusă. În timp ce mai stau un minut la foc, adaugă și cașcavalul deasupra și apoi scoate chiftelele de burgeri pe farfurie.

Încălzește în tigaie și jumătățile de chifle și apoi începe montarea sandvișului. Pune la baza chiflei puțină salată cu maioneză, apoi baconul, carnea și apoi ceapă, castraveți murați. Chifla de deasupra unge-o cu ketchup și adaugă-o la burger.

La final poți servi totul cu o salată de roșii sau o porție de cartofi prăjiți, în funcție de preferințe.

Sursă – adevarul.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...