Ce trebuie să facă turiștii români pentru o vacanță în Bulgaria. Vecinii deschid sezonul de la 1 mai

Cristian Cojocaru 16.03.2021, 19:19
Ce trebuie să facă turiștii români pentru o vacanță în Bulgaria. Vecinii deschid sezonul de la 1 mai

Sezonul estival este tot mai aproape iar mulți români deja își fac calculele unde anume să meargă de 1 mai. Dacă litoralul românesc este incert, atunci vecinii bulgari se pregătesc de vizitatori. Iată ce trebuie să facă turiștii români pentru o vacanță în Bulgaria.

Turiștii români se pot pregăti pentru vacanță în Bulgaria

Potrivit vecinilor bulgari, sezonul turistic de vară urmează a se deschide în data de 1 mai. Așa cum arată planurile guvernamentale, scopul principal este de a primi turiști în stațiunile de la Marea Neagră însă numai dacă respectă anumite condiții. Astfel, perosanele care sunt vaccinate împotriva Covid-19, cele recuperate sau cele care prezintă un test PCR negativ, vor putea ajunge pe litoralul bulgar.

Un lucru de care românii și nu numai sperau să scape măcar pe plajă, și anume masca de protecție, va fi obligatorie pentru toți cei care vor sta în spașiile comune închise. Un alt aspect de luat în calcul este faptul că distanțarea socială va trebui respectată, după cum a transmis Ministerul Turismului din Sofia.

O altă regulă constă în faptul că pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de maximum două persoane sau de membrii unei singure familiie, la care se mai adaugă numeroase reglementări de igienă. Puternic afectată de pandemia de coronavirus din 2020, industria turistică din Bulgaria se pregătește de aceste noi măsuri în așa fel încât pierderile să fie cât mai mici și totodată să fie și respectate măsurile de siguranță.

Grecia la rândul ei așteaptă turiștii la jumătatea lunii mai
Grecia la rândul ei așteaptă turiștii la jumătatea lunii mai

Încă o țară se pregătește de turiști

Ministrul Turismului din Grecia a anunțat că oamenii care sunt vaccinați, care au anticorpi sau prezintă un test negativ vor putea călători în această vară în Grecia. Potrivit cifrelor, turismul generează aproximativ 20% din Produsul Intern Brut al Greciei, fiind și țara care se arată de partea implementării pașaportului de vaccinare în Uniunea Europeană, în scopul de a nu mai suferi pierderile majore de anul trecut. Elenii și-au propus ca sezonul estival să înceapă până la jumătatea lunii mai.

„Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara 2021. Turiștii vor fi bineveniți dacă înainte de călătorie sunt fie vaccinați, fie au anticorpi, fie au un test negativ. Toți turiștii vor fi supuși testării aleatorii.”, a spus ministrul Turismului al Greciei.

Potrivit oficialului elen, autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în domeniu hotelier, iar testarea angajaților va fi destul de frecventă. Grecia a impus o carantină în mai multe regiuni ale teritoriului în scopul de a încerca răspândirea virusului după ce numărul de infecții a crescut tot mai mult. Chiar și așa, Grecia este unul dintre statele din Europa care stă mult mai bine decât multe state din Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe