Cum a ajuns un sejur pe litoralul românesc să coste mai mult decât unul la Miami. “Este o diferență de confort incomparabilă”

Cristian Cojocaru 08.03.2021, 17:55
Cum a ajuns un sejur pe litoralul românesc să coste mai mult decât unul la Miami. “Este o diferență de confort incomparabilă”

Un sejur pe litoralul românesc a ajuns să coste mai mult decât unul în Miami sau Ibiza. Unii antreprenori consideră că diferența de confort este uriașă, iar prețurile au ajuns să fie unele absurde. Chiar și așa, românii umple plajele în fiecare an.

Un sejur în Miami e mai ieftin decât pe litoralul românesc

Prețurile litoralului din România cresc de la un an la altul, ajungând să depășească chiar și cele mai luxoase stațiuni din lume. O comparație în acest sens a fost făcută cu celebrul Miami, acolo unde oamenii bogați ai lumii se strâng an de an. Astfel, o vacanță de 7 zile în Miami costă aproximativ 6000 de lei, în timp ce în Mamaia, în aceeași perioadă sejurul de o săptămână te va face să scoți din buzunar 10.000 de lei.

Prețul unui bilet de avion spre Miami în luna august, costă în jur de 400 de euro. Nici la categoria mâncare, metropola din Florida nu stă rău, astfel, o friptură în Miami costă aproximativ 100 de dolari. La categoria aperitiv, prețul urcă până la 20 de dolari, în timp ce bacșișul este de 20% din suma totală. Antreprenorul Bogdan Vlad vorbește despre diferența uriașă dintre Mamaia și Miami.

„Pe cât de amuzant, pe atât de dramatic este. Este o diferență de confort incomparabilă. Politicile de preț practicate la noi, când vorbim de zona litoralului românesc, au ajuns în zona de absurd. Acesta este unul dintre motivele pentru care eu nu încurajez să se meargă în zona Mamaia, pentru că nu se justifică prețurile și cred că acesta este un lucru de care suntem conștienți cu toți dintre noi, inclusiv cei care sunt consumatori de entertainment în Mamaia. Mamaia oferă consumatorului acest sentiment de milionar de weekend ”, a spus Bogdan Vlad.

Deși turiștii spuneau anul trecut că prețurile sunt similare cu cele din Ibiza, plajele au fost neîncăpătoare
Deși turiștii spuneau anul trecut că prețurile sunt similare cu cele din Ibiza, plajele au fost neîncăpătoare

Anul trecut, stațiunea era comparată cu Ibiza

Turiștii care au vizitat cunoscuta stațiune din România, afirmau anul trecut că prețurile sunt similare cu cele din Ibiza. Un bărbat a afirmat că ”prețurile concurează cu Ibiza. Și la cazare, și la mâncare, sunt foarte mari prețurile”, în timp ce o femeie împărtășea o altă opinie, spunând: Nu mi se pare atât de scump. Normal, pentru toată lumea”.

Chiar dacă pandemia a afectat grav turismul de anul trecut, turiștii tot nu au lipsit de pe plaje, prețurile fiind similare cu cele din 2019.

„Prețurile sunt la fel ca anul trecut, n-am mărit, n-am micșorat. Pare bine, dar nu e pentru noi, administratorii de plajă. Anul trecut aveam 400 șezlonguri, anul asta avem 200, încasările scăzute la jumătate, chiar puțin mai prost de atât. În schimb, o bere la draft e 5 lei, o pizza medie 30-35 lei, șezlongul 30 de lei toată ziua”, spunea administratorul unei plaje.

Zona de sud a stațiunii era mai ieftină decât cea din nord, astfel că o cafea adusă la șezlong costa în jur de 7 lei, în timp ce o bere și un frappe ajungeau la 8 lei, respectiv 15 lei. Deși stațiunile Mamaia și Vama Veche afișau printre cele mai mari prețuri din lume, acestea au fost ocupate în proporție de sută la sută în plin sezon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI