Ce se întâmplă cu vremea de Florii. Precipitații multe, care vor fi maximele din termometre

Stan Filon, Narcisa Tomulescu 21.04.2021, 19:38
Ce se întâmplă cu vremea de Florii. Precipitații multe, care vor fi maximele din termometre

Meteorologii au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele patru zile. Astfel, vom afla cum va fi vremea de Florii. În popor se spune că așa cum va fi vremea de Florii, la fel va fi și de Paște. Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare, potrivit meteorologilor.

Ce se întâmplă cu vremea de Florii

Vremea de joi, 22 aprilie

Astfel, în ziua de joi, 22 aprilie, prognoza meteo ne anunță că avem parte de temperaturi minime care pleacă de la 2 – 4 grade prin nordul și centrul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, Transilvania, respectiv 5 – 7, 8 grade în restul zonelor țării. În zonele montane nu trecem de 1 – 3 grade, cu –3 spre –5 grade pe creste.

Cu toate acestea, continuă încălzirea în timpul zilei, când se vor înregistra maxime de 18-20 de grade Celsius. La multe, temperaturile maxime nu vor depăși 13 grade Celsius. În Banat, Crișana, zonele montane, Transilvania, Oltenia, Dobrogea sunt anunțae ploi slabe, când se vor înregistra 1- 2 l/mp de precipitații. În Maramureș se pot acumula 7 – 10 l/mp. Meteorologii nu exclud ca la munte să ningă.

Ce se intampla cu vremea de Florii
Ce se intampla cu vremea de Florii

Vremea de vineri, 23 aprilie

Temperaturile vor continua să crească și vineri. Minimele urcă, la nivelul întregii țări, către 10 – 12 grade, în timp ce în zonele montane nu vor depăși 4 grade Celsius. În Oltenia, Muntenia, nordul și centrul Moldovei și Dobrogea se vor înregistra temperaturi maxime și de 19 – 20 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei însă maximele nu vor trece de 14 grade Celsius.

Precipitațiile se ănmulțesc și încep să cadă ploi care vor aduce 10 – 15 l/mp, mai ales în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane. La munte, pe creste nu sunt excluse ninsorile.

Vremea de sâmbătă, 24 aprilie

Prima zi de weekend va veni însă cu scăderi însemnate ale temperaturilor. Vor fi 12-14 grade Celsius în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, în timp ce în restul țării acestea urcă spre 15 – 17 grade. În zonele montane vor fi 7 – 9 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Precipitații slabe vor fi posibile prin Maramureș, nordul și sudul Moldovei, zonele montane, dar se vor înregistra chiar și ninsori în nordul Orientalilor, ploi în rest.

Cum va fi vremea duminică, 25 aprilie, de Florii

În ziua de Florii, maximele ajung, la nivelul întregii țări, la valori de 15 – 17 grade, cu 10 – 11 grade prin zonele montane (3 – 5 grade pe creste). Se vor semnala ceva ploi slabe doar prin Dobrogea. În restul țării, avem parte de o zi bogată în precipitații. Va ploua în cea mai mare parte a țări, unde se vor acumula 15 – 20 l/mp, iar prin zonele montane, Maramureș, sudul Moldovei și nordul Dobrogei chiar spre 30 de l/mp. În Oltenia, vestul Munteniei și nordul Moldovei se vor acumula doar 7 – 20 l/mp. La munte va începe să ningă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...