Când se încălzeşte vremea în România, de fapt. Prognoza meteo pentru Paște şi 1 Mai

Cristian Cojocaru, Ioana Nicolae 20.04.2021, 20:26
Când se încălzeşte vremea în România, de fapt. Prognoza meteo pentru Paște şi 1 Mai

Cu toții așteptăm cu nerăbdare ca temperaturile de primăvară să se păstreze constante, însă vremea pare că nu se mai încălzeşte în  România. Meteorologii au anunțat zile ploioase dar și vremea pentru următoarele săptămâni.

Când se încălzeşte vremea în România

În cea mai mare parte a țării au fost anunțate ploi și vreme rece, comparativ cu aceeași perioadă a anului din anii trecuți. La mijlocul săptămânii însă, românii se vor putea bucura de temperaturi care vor urca în termometre până la 22 de grade Celsius. Ploile sunt așteptare pe arii extinse atât în sud cât și în sud-est, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

În zonele montane, la altitudini de peste 1.700 de metri, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va sufla cu intensitate, care va spulbera zăpada. Temperaturile maxime estimate sunt cuprinse între 10 și 16 grade Celsius. În zilele care urmează, temperatura va crește în mod treptat. Astăzi, ploile vor cuprinde majoritatea zonelor, iar local, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, izolat și condiții de grindină.

Mâine sunt anunțate ploi în nord-vest, iar joi în vest, centru dar și în zonele de deal și de munte. Pe crestele munțile, precipitațille vor fi mixte, iar în mijlocul săptămânii, temperaturile maxime vor ajunge la 22 de grade Celsius. În Capitală, vremea va fi închisă și rece pentru această perioadă a anului. Maxima va arăta 13 grade în termometre, iar în cea de-a doua parte a zilei, vor fi averse de ploaie, cantitatea de apă depășind 15 l/mp.

Desi vremea ploioasa va predomina in aceste zile, temperaturile vor creste la mijlocul acestei saptamani
Desi vremea ploioasa va predomina in aceste zile, temperaturile vor creste la mijlocul acestei saptamani

Cum se va prezenta vremea în următoarele săptămâni

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi mai coborâte decât în mod normal. În săptămâna Paștelui, valorile termice vor crește după cum afirmă meteorologii. Pentru săptămâna 19-26 aprilie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregului teritoriu. În regiunile intracarpatice acestea vor fi mai scăzute decât în mod normal. Nivelul de precipitații va fi unul mai crescut cu predominanță în zonele extracarpatice dar și la munte.

Pentru perioada 26 aprilie – 3 mai, meteorologii au anunțat temperaturi medii ale aerului cu valori mai coborâte specifice acestui interval, la nivelul întregului teritoriu al țării. Cantitatea de precipitații se va situa în jurul celor normal pentru intervalul menționat.

În săptămâna 3 – 10 mai, temperaturile preconizate vor fi medii și relativ apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului la nivelul întregului teritoriu al țării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal la nivelul întregii țări, pentru această perioadă a anului.  Pentru intervalul 10-17 mai, mediile temperaturilor vor fi apropiate de cele pentr acest interval. Cantitățile de precipitații vor avea valorile normale pentru această săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe