Cazul Caracal. Ce au decis anchetatorii în legătură cu Gheorghe Dincă, la o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu

Ioana Nechifor 26.08.2019, 15:42
Cazul Caracal. Ce au decis anchetatorii în legătură cu Gheorghe Dincă, la o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu

La o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, se iau noi măsuri în cazul care a îngrozit o țară întreagă! Ce au decis procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor efectuate pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în ceea ce privește dispariția tinerei, și ce plănuiesc să facă pe mai departe oamenii legii, puteți afla mai jos!

Ce anunț a făcut DIICOT, la o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu

Prin intermediul unui comunicat de presă, redat pe site-ul instituției, procurorii DIICOT au anunțat că vor continua perchezițiile în cazul Caracal, având un nou mandat pentru 15 zile.

A trecut o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, iar în tot acest timp s-au efectuat verificări, la casa lui Dincă, dar și în alte locuri cheie pentru această anchetă și s-au strâns numeroase probe.

„Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În perioada 20.08.2019 – 26.08.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală”.

Cazul Caracal. Se întâmplă la o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Mașina lui Dincă, expertizată tehnic. Sursa foto: rtv.ro
Cazul Caracal. Mașina lui Dincă, expertizată tehnic. Sursa foto: rtv.ro

Mașina lui Gheorghe Dincă, expertizată tehnic

„Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare.

La data de 26.08.2019 procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.

La data de 23.08.2019 a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.

De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile”, se arată în informarea DIICOT.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe