Cât a investit Alexandru Cumpănașu în campania electorală. Sumă exorbitantă

Redacția IMPACT 14.11.2019, 14:09
Cât a investit Alexandru Cumpănașu în campania electorală. Sumă exorbitantă

Alexandru Cumpănașu a fost candidatul independent înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale. Președintele ales al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) și unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani răpită la Caracal rămâne un personaj controversat. Rezultatul slab de la alegerile prezidențiale ne face să ne îndreptăm către modul în care acesta și-a organizat campania electorală, precum și banii investiți îna ceastă perioadă.

Cât a cheltuit Alexandru Cumpănașu în campania electorală?

 

Alexandru Cumpănașu a dezvăluit suma pe care a alocat-o în campania sa electorală.

Potrivit gandul.info, candidatul la prezidențiale spune că a investit peste 300.000 de euro pentru a-și pregăti campania electorală. Conform informațiilor furnizate de familia acestuia, suma de bani care a mers către campanie provine din economiile adunate de acesta.

„Eu nu am cum să ies decât învingător din aceasta bătălie cât timp candidatul pe care dumneavoastră l-aţi avut a fost candidatul dumneavoastră. Nu a fost candidatul unui partid. Am intrat în bătălia aceasta cu nişte bani puşi deoparte, sunt banii mei. Sunt 300.000 euro şi în seara asta pot să vă spun lucrul acesta. Am investit 300.000 euro în campania aceasta”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Mai mult decât atât, pe lângă banii alocați campanei propriu-zise ( broșuri, deplasări electorale), Alexandru Cumpănașu spune că a investit o parte din bani în diferite investigații.

„Nu am primit niciun leu, decât ce am strâns de la o parte dintre dumneavoastră care aţi trimis acele contribuţii, fiecare cât a putut, 50 – 100 euro, s-au strâns undeva în jur de 15.000 euro în total”, a transmis acesta într-un videoclip live postat pe pagina lui de Facebook.

Alexandru Cumpănașu este unul din candidații de la alegerile prezidențiale care nu doar că nu atrecut de pragul de 3%, dar nu a trecut nici măcar de 200.000 de voturi. În primul tur al alegerilor prezidențiale care au avut loc duminică, 10 noiembrie, Cumpănașu a înregistrat 141.010 de voturi, reprezentând 1,53%.

Nu am primit niciun leu, decât ce am strâns de la o parte dintre dumneavoastră care aţi trimis acele contribuţii
Nu am primit niciun leu, decât ce am strâns de la o parte dintre dumneavoastră care aţi trimis acele contribuţii

Candidatul independent a obţinut cel mai mare scor (527 de voturi valabil exprimate) la alegerile prezidenţiale de duminică în comuna Dobrosloveni, localitatea de unde a dispărut Alexandra Măceşanu, nepoata acestuia.

Alexandru Cumpănașu are o avere uriașă, adunată în ani de zile în care a încasat mii de euro lunar. El încasează venituri de la mai multe instituții și unități de învățământ adică bani publici, care provin din bugetul țării. Mai mult, el a încasat bani și de la SNSPA, unde preda deși nu are diplomă de licență. 

Urmăriți Impact.ro și pe