Camilla face revoluție la Palatul Regal. Desființează o tradiție la care a ținut și Elisabeta a II-a

Beatrice Dumitru 27.11.2022, 19:37
Camilla face revoluție la Palatul Regal. Desființează o tradiție la care a ținut și Elisabeta a II-a

Camilla, Regina Consoartă, a luat prima măsură la Palatul Regal după moartea reginei Elisabeta a II-a și astfel pune capăta unei tradiții existente din Evul Mediu. Regula va fi pusă în practică săptămâna viitoare, când Camilla va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.

Camilla schimgă regulile la Palatul Buckingham

Camilla, fostă Parker Bowles (75 ani), este a doua soție a Regelui Charles al III-lea Regatului Unit, iar în prezent este Regina Consoartă a Marii Britanii, după ce regina Elisabeta a II-a a spus cu ocazia jubileului de platină că „dorința ei sinceră” este ca aceasta să aibă titlul de regină consoartă atunci când Charles va deveni rege.

Acum, noua Regină Consoartă Camilla pune capăt unei tradiții de a avea doamne de onoare, ea urmând să fie ajutată de „însoțitoarele Reginei”, iar pe lângă modernizarea titlului, cele șase femei vor avea o prezență mai redusă decât impunea rolul anterior. Funcțiile onorifice implică ajutorul pentru Regina Consort la evenimente publice, notează BBC.

Ce rol vor avea acum însoțitoarele Reginei Consoartă

Spre deosebire de doamnele de onoare, rolul „însoţitoarelor” va fi mai redus, iar ele nu vor fi implicate în corespondență sau planificarea activității de zi cu zi. Nu vor primi un salariu, dar li se vor acoperi cheltuielile.

Înlocuirea rolului de domnă de onoare va pune capăt unui aspect al vieții de la curte care provine din Evul Mediu, cu ajutoare personale apropiate ale unei regine provenind adesea din familii aristocratice și, de-a lungul secolelor, fiind prinse în intrigile de la curte.

Această schimbare simbolică va fi pusă în practică săptămâna viitoare, la o recepție pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor. Cifrele publicate de Oficiul pentru Statistică Națională au arătat că 2,4 milioane de adulți din Anglia și Țara Galilor, 1,7 milioane de femei și 700.000 de bărbați, au suferit abuzuri  în anul 2021.

Regina Camilla a militat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la violența domestică și, pentru prima dată, însoțitoarele reginei vor fi alături de ea la recepția de la Palatul Buckingham. Printre primele însoțitoare se numără câteva prietene mai vechi ale Camillei -marchiza de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm.

De asemenea, Regina Consoartă l-a numit pe maiorul Ollie Plunket în funcția de asistent personal. Fostele doamne de oniare care au servit-o pe regretata regină Elisabeta a II-a îl vor ajuta acum pe Regele Charles să găzduiască evenimente la Palatul Buckingham și vor fi cunoscute drept „doamnele casei”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...