Cele mai frumoase filme despre Regina Elisabeta a II-a. Actrițe celebre care au intrepretat rolul suveranei

Emanuela Pană 30.09.2022, 13:41
Cele mai frumoase filme despre Regina Elisabeta a II-a. Actrițe celebre care au intrepretat rolul suveranei

Cele mai frumoase filme despre Regina Elisabeta a II-a. Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii și al doilea cel mai longeviv din întreaga lume. Majestatea Sa a murit la vârsta de 96 de ani, după ce în 2022 a sărbătorit 70 de ani pe tron. Pe parcursul deceniilor au apărut mai multe producții care îi descriu viața, dar și momentele istorice care i-au marcat domnia. Iată cele mai frumoase și apreciate filme și seriale despre Regina Elisabeta a II-a.

Cele mai frumoase filme despre Regina Elisabeta a II-a. Actrițe celebre care au intrepretat rolul suveranei

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la data de 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral, după o domnie lungă de 70 de ani. Viața Majestății Sale a fost tot timpul în atenția publicului, iar domnia sa îndelungată, care i-a impus, de-a lungul timpului, să se conformeze protocolului regal, i-a inspirat pe mulți regizori în realizarea de filme și documentare.

Regina Elisabea, faimosul monarh care a lăsat Angliei o moștenire de pace și prosperitate, a fost întotdeauna un personaj popular la Hollywood. Viața suveranei i-a fascinat pe scenariști și actori deopotrivă, astfel că, de-a lungul domniei sale de șapte decenii, Elisabeta a II-a a fost portretizată pe ecrane în seriale TV recompensate cu premii importante, în producţii de animaţie şi chiar în scenete ale emisiunii de comedie „Saturday Night Live“.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost fără îndoială o femeie excepțională, care și-a luat în serios datoria, înfruntând cu demnitate orice situație, după cum o spun chiar istoricii. Totodată, Majestatea Sa a schimbat reguli și tradiții de secole – a născut prin cezariană, a jucat în reclame și, un detaliu pe care nu mulți îl cunosc, a fost cea mai fotografiată femeie din lume.

Cele mai frumoase filme despre Regina Elisabeta a II-a

Dacă vrei să afli mai multe despre secretele monarhiei britanice și, inclusiv, despre viața celei mai longevive regine a țării, atunci poți viziona unul sau, de ce nu, mai multe dintre filmele de mai jos. Iată cele mai frumoase filme și seriale despre Regina Elisabeta a II-a!

The Queen (2006)

Prima producție de pe lista celor mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a II-a este „The Queen“ din 2006, care descrie evenimentele care au urmat după moartea Dianei, Prințesa de Wales, în 1997. În rolul principal se află Helen Mirren, a cărei interpretare este considerată a fi una dintre cele mai apropiate de realitatea imaginii Majestății Sale.

Interpretarea strălucită a Reginei Elisabeta a II-a i-a atras Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță. După cum menționam, filmul urmărește povestea Familiei Regale după moartea Prințesei Diana, aducând în lumină reticența Reginei de a face o declarație și a se adresa poporului privind evenimentele tragice.

The Crown (2016)

Lansat în anul 2016, serialul „The Crown“ prezintă cele mai multe momente din domnia uneia dintre cele mai iubite suverane din lume. Acțiunea serialului se concentrează asupra Reginei Elisabeta a II-a ca tânăra proaspăt căsătorită care se confruntă cu perspectiva descurajantă de a conduce cea mai faimoasă monarhie de pe mapamond, în vreme ce încearcă să stabilească o relație cu legendarul prim-ministru, Sir Winston Churchill.

Imperiul Britanic suferă un declin, lumea politică este în dezordine, iar o femeie tânără urcă pe tron, cum se va descurca? „The Crown“, o producție a platformei Netflix, a fost recompensată cu mai multe premii Emmy. La rândul ei, actrița Claire Foy a câştigat două premii Emmy şi un Glob de Aur pentru interpretarea tinerei prinţese Elisabeta, care devine brusc regină la numai de 26 de ani.

The Coronation (2018)

O altă producție care s-a remarcat în lumea cinematografiei este „The Coronation“, un documentar de televiziune britanic produs în anul 2018 cu scopul de a celebra cea de-a 65-a aniversare de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

Documentarul durează o oră și prezintă un interviu cu Regina Elisabeta, în care Majestatea Sa vorbește cu Alastair Bruce, expert regal, despre experiența sa privind încoronarea. Urmărind acest documentar veți afla informații interesante și despre bijuteriile unice folosite la realizarea coroanei.

A Royal Night Out (2015)

„A Royal Night Out“, apărut în 2015, este un film de ficțiune ce urmărește viața Reginei Elisabeta a II-a în perioada adolescenței. Povestea începe într-o noaptea în care Elisabeta hotărăște să iasă în oraș alături de sora sa, Prințesa Margaret, pentru a sărbători victoria Europei împotriva naziștilor.

Filmul este o descriere comică a vieții Reginei, pe vremea când ea și sora sa nu erau în mod constant în atenția presei. „A Royal Night Out“ încearcă să o prezinte pe Majestatea Sa drept o adolescentă obișnuită care își dorea să fie liberă și să se bucure de viață asemenea celorlalți adolescenți din viața ei.

Elizabeth at 90: A Family Tribute (2016)

Documentarul „Elizabeth at 90: A Family Tribute“ din anul 2016 intră și el pe lista celor mai bune filme despre viața Reginei Elisabeta a Angliei, aducând în atenția cinefililor imagini rare din arhiva Familiei Regale Britanice. Documentarul a fost realizat pentru a celebra împlinirea a 90 de ani a Reginei Elisabeta a II-a și este povestit chiar de Regele Charles al III-lea.

Până la momentul realizării documentarului, filmările nu mai fuseseră niciodată afișate în public. Dorindu-și să contribuie la realizarea cadoului unic pentru suverană, membri ai Familiei Regalea comentează adesea imaginile inedite.

Elizabeth: The Unseen Queen (2022)

Cel mai recent documentar despre viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este „Elizabeth: The Unseen Queen“, realizat anul acesta, cu ocazia celebrării Jubileului de Platină al Reginei. Producția este o compilație de peste 400 de filmulețe nevăzute anterior, care o înfățișează pe Elisabeta înainte de încoronare.

O bună parte dintre acestea au fost filmate chiar de Majestatea Sa, Regina. Imaginile conținute de documentar sunt unele dintre cele mai vechi, inclusiv scene cu Regina într-un cărucior în anul 1926. Filmul prezintă și imagini din adolescența Elisabetei a II-a, dar și din primii ani de domnie ai săi – fotografii care au impresionat complet publicul din lumea întreagă.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...