Becali, rugăminte către stat pentru Elena Udrea. Latifundiarul îi ia apărarea: „Să îşi vadă copilul”

Stan Filon 18.06.2022, 07:00
Becali, rugăminte către stat pentru Elena Udrea. Latifundiarul îi ia apărarea: „Să îşi vadă copilul”

Gigi Becali a vorbit recent despre cazul Elenei Udrea, care a ajuns în închisoare, unde are de ispășit 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului a încercat să  scape de închisoare, însăă a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia. A făcut tot posibilul să rămână în Bulgaria, însă instanța a decis trimiterea ei în România, ceea ce s-a ți întâmplat. Elena Udrea a petrecut prima noapte în închisoare, iar Gigi Becali cere autorităților să respecte legea.

Becali, rugăminte către statul român pentru Elena Udrea

Gigi Becali a vorbit despre cazul Elenei Udrea, fiind și el trecut prin astfel de momente. Milionarul a explica ce se va întâmpla cu Elena Udrea. Omul de afaceri este de părere că Elena Udrea ar trebui să beneficieze de condiţii speciale în puşcărie, să fie tratată ca „persoană vulnerabilă”.

„Dacă s-a decis extrădarea nu avea de ce să mai facă puşcărie în Bulgaria. (…) Atunci mai bine vin în România unde se vorbeşte româneşte, oricum e respectată Elena Udrea, în puşcărie o să i se facă condiţii. Trebuie să-i facă condiţii pentru „o persoană vulnerabilă”, aşa cum au stat toţi oamenii politici în puşcărie. Ea la ora asta are regim închis. Numai că ea a executat o parte din pedeapsă. La o cincime din pedeapsă, în cazul ei un an şi două luni, ea trebuie să ia regim semi-deschis. Când îi dă regim semideschis, trebuie să-i dea drumul acasă 25 de zile. Dacă vrem să respectăm legea… să nu mai plece lumea în străinătate. Bun, este condamnată Elena Udrea, respectă şi tu stat legea. Dă-i drumu’ la femeie să-şi vadă copilul cinci zile. Dă-i 25 de zile într-un an. Nu e normal aşa?”, a spus Gigi Becali, la România TV.

Becali, rugaminte catre statul roman pentru Elena Udrea
Becali, rugaminte catre statul roman pentru Elena Udrea

„Nu cred că se va comporta cu un fost ministru ca orice infractoare”

Gigi Becali crede că Elena Udrea nu va fi tratată ca o infractoare de rând. Milionarul a spus și cum este la închisoarea pentru femei. În primul rând, fostul ministru nu va avea voie cu bijuterii.

„Pai ce mie nu a vrut să îmi ia verigheta, că nu ai voie cu podoabe în pușcărie. Şi le-am spus: „Tăiaţi mă degetul, că eu nu o dau jos”. Eu cred ca Udrea va avea niște condiții speciale, nu vor fi atat de stricti. Eu am fost la Târgșor, acolo este şi un coafor de lux, unde se coafeaza, sunt multe camere şi spațiile mici. Elena Udrea va avea un lăcaș special, penitenciarul are o curte mare, în centru este o biserică. Nu cred că se va comporta cu un fost ministru ca orice infractoare”, a mai spus Gigi Becali.

Gigi Becali a spus care a fost diferența dintre cazul Elenei Udrea și cel al fostului primar Sorin Oprescu. Se pare că diferența a făcut-o faptul că Elena Udrea nu a reușit să ajungă în Grecia, spre deosebire de la Sorin Oprescu.

„Pai stai putin, tu pui Grecia cu Bulgaria. In Grecia am fost eu cand mi-a făcut dosarul, m-am dus la un avocat, i-am dat 3.000 euro şi mi-a spus „Domnule Becali, dacă cumperi o casă aici, noi nu ţinem cont de hotărârea din România, la noi nu merge să faci pușcărie dacă ţi-a furat mașina şi să faci puşcărie tot tu. La noi nu merge că ai fost condamnat şi ai negociat ca dai prima şi faci pușcărie. Noi ne rejudecam, vedem ca este o aberație şi nu ne interesează de hotărârea din România”. Atunci ei ce fac, îl ţin pe asta pe acolo (Sorin Oprescu n.red.) îi scade din pușcărie. Elena Udrea, dacă se ducea în Grecia, stătea acolo să zicem peste doi ani, a mai stat un an aici, trei ani si gata puşcăria”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...