Vizita primită de Elena Udrea în prima zi de detenție. Cine vine să o vadă

Stan Filon 17.06.2022, 15:36
Vizita primită de Elena Udrea în prima zi de detenție. Cine vine să o vadă

Elena Udrea a ajuns joi seara în România, unde va petrecere următorii 6 ani după gratii, fiind condamnată în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului a ajuns în România după ce magistraţii Curţii de Apel Sofia au decis extrădarea ei. Astfel, Udrea a fost preluată din Vama Giurgiu direct de reprezentanţii Penitenciarului de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, care a condus-o direct la închisoare. Vineri, Elena Udrea a primit o vizită foarte importantă.

Vizita primită de Elena Udrea în prima zi de detenție

Așadar, Elena Udrea și-a încheiat aventura din afara țării, acolo unde a fugit imediat după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia și a făcut tot ce i-a stat în putință să rămână în afara țării.

Udrea a fost condamnată definitiv pentru fapte de corupţie în iunie 2018, când se afla în Costa Rica. Recursul său în anulare a fost respins în 7 aprilie. Elena Udrea s-a adresat CEDO pentru anularea sentinței.

Lovitură și de la CEDO

Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România. Ea a afirmat şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO. Cu toate acestea, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat miercuri să suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea. Magistrații de la Curtea de Apel Sofia au decis extrădarea ei.

A ajuns joi seara la Penitenciarul de femei Târgșor, unde își va ispăși sentința de șase ani. Chiar de a doua zi, potrivit Antena 1, Elena Udrea va putea primi o vizită din partea familiei sale, pe care nu a mai văzut-o de la plecarea din România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...