Laurențiu Reghecampf, la un pas de FCSB. Cine sunt cele două persoane care ar fi trebuit să plece dacă Gigi Becali ar fi fost de acord cu condițiile antrenorului

Sorin Barbu 16.06.2022, 12:45

Gigi Becali a vrut să-l aducă pe Laurențiu Reghecampf la FCSB, după ce antrenorul a fost dat afară de CS Universitatea Craiova. Patronul echipei a dezvăluit că s-a gândit foarte serios la acest plan, dar s-a răzgândit când și-a dat seama că trebuie să dea afară doi oameni din club.

Gigi Becali a fost tentat să-l aducă pe Laurențiu Reghecampf. Antrenorul, la un pas de al treilea mandat la FCSB

Gigi Becali a spus încă de la finalul campionatului trecut că Toni Petrea va fi antrenorul echipei, dar acum câteva zile a încercat să-l aducă pe Laurențiu Reghecampf. A recunoscut acest lucru chiar patronul echipei care a dezvăluit că a fost foarte tentat să negocieze cu tehnicianul dat afară de CS Universitatea Craiova.

„Am vorbit cu el. Și-a dat seama că, dacă l-aș fi vrut, l-aș fi luat. I-am zis: «Reghe, eu am antrenor, eu am câștigat campionatul. Dacă aveam VAR, eram campion, deciziile arbitrilor au influențat titlul».

L-aș fi vrut pe Reghe, dar mai întreb și eu oamenii, am avut discuții cui apropiații. Trebuia să renunț la anumite persoane din club, ca să vină Reghe. Nu e vorba de Mihai Stoica, trebuia să renunț la două persoane importante din club și eu nu fac așa ceva”, a spus Becali, la Pro Arena.

Deși Gigi Becali nu a spus numele celor două persoane a fost clar la cine se referă: Toni Petrea și Thomas Neubert. Actualul antrenor principal a fost multă vreme „secundul” lui Reghecampf și „după ce a făcut facultatea, nu vrea să se mai întoarcă în școala generală”, așa cum a explicat, plastic, patronul. Al doilea personaj vizat este preparatorul fizic. Thomas Neubert s-a contrat cu Reghe în perioada în care cei doi au lucrat la Al Wasl, iar acesta a fost motivul care l-a determinat să plece și să se întoarcă la FCSB.

Salariul pe care îl primea Laurentiu Reghecampf la FCSB

Laurențiu Reghecampf a fost dat afară de la Universitatea Craiova, cu câteva zile înainte de reunirea lotului. Antrenorul avea o clauză de reziliere a contractului de 300.000 de euro și a acceptat 180.000 de euro ca să plece de la formația din Bănie. În locul lui a fost adus Laszlo Balint.

Laurențiu Reghecampf a antrenat-o pe FCSB în două mandate: iunie 2012 – iunie 2014 și decembrie 2015 – mai 2017. De fiecare dată a avut rezultate bune și a câștigat două titluri, dar a și calificat echipa în grupele Champions League și în optimile Europa League.

Urmăriți Impact.ro și pe