Băutura extrem de nocivă, pe care toată lumea o consumă în exces. Ce s-a descoperit

Mirabela Vasile 18.09.2020, 12:06
Băutura extrem de nocivă, pe care toată lumea o consumă în exces. Ce s-a descoperit

Deși mulți știau că este indicată în curele de slăbire și este extrem de sănătoasă, cercetătorii au descoperit că îndrăgita băutură este, de fapt, extrem de nocivă.  Chiar mai mult decât dulciurile, dacă este consumată în cantități foarte mari. Sucul natural de fructe este renumit pentru câte beneficii are asupra organismului. Puțini știu însă că devine un adevărat pericol pentru organism dacă e consumat în cantități mari.

Sucul de fructe, bătură extrem de nocivă dacă nu este consumată cum trebuie

Așadar, specialiștii atrag atenția să nu consumi o cantitate mai mare de 500 de grame pe zi. Este important și modul în care o consumi. De exemplu, dacă vei mânca un fruct, fructoza va fi absorbită lent în organism. Totuși, dacă prepari un suc de fructe, lucrurile stau cu totul altfel. Fructoza va fi absorbită extrem de repede în sânge, iar ficatul va fi foarte solicitat.

De altfel, fructoza provenită dintr-un suc de fructe sau din dulciuri se transformă în grăsime. Acest lucru poate cauza ficatul gras sau steatoza hepatică.

Mitul că există detoxifiere cu suc de fructe trebuie să dispară. Acesta nu are nicio bază fiziologică. Consumat în fiecare zi, această băutură crește trigliceridele, grăsimile care se depun pe ficat și vasele de sânge. Toate condițiile favorabile pentru a provoca un accident vascular cerebral și infact miocardic vor fi îndeplinite.

Totodată, trebuie să știm că o prajitură sau orice alt desert este mai puțin nociv decât sucul de fructe. Un fresh de fructe, conține 6 lingurițe de zahăr, la fel o bautură carbogazoasă. Acestea echivalează cu 300 de kilocalorii, adică o întreagă masă plină de zahăr.

Sucul de fructe foarte deveni foarte nociv daca nu este consumat cum trebuie
Sucul de fructe foarte deveni foarte nociv daca nu este consumat cum trebuie

Mare atenție la sucurile luate din supermarketuri

În ceea ce privește sucurile de fructe luate din comerț problema e și mai mare. Producătorii de astfel de băuturi nu sunt întotdeauna corecți în ceea ce privește produsele lor.

Sucul de fructe pe care-l găsești adesea la magazin nu poate fi ceea ce crezi că este, deși e etichetat ca „100% pur” și „nu de la concentrat”. După ce a fost stors din fruct, sucul este stocat, în rezervoare masive de oxigen epuizat timp de un an înainte de ambalare.

Această metodă tinde să elimine cea mai mare parte a gustului, astfel încât producătorii trebuie să adauge sucurilor așa-numitele ” pachete de aromă”, pentru a aduce înapoi gustul pierdut în timpul procesării.

Deci, chiar dacă cumpărați sucuri de cea mai bună calitate la supermarket, acestea sunt încă departe de starea inițială.

Urmăriți Impact.ro și pe