Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în Coca-Cola. Efectul pe care puțini îl știu. Video

Andreea Bisinicu / 16.09.2020, 12:59
Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în Coca-Cola. Efectul pe care puțini îl știu. Video

Știm! Acesta este probabil cel mai viralizat și popular experiment întâlnit pe internet! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu într-o sticlă de cola?

Hai, recunoaște, și tu făceai tot felul de experimente de genul acesta când erai copil! Indiferent că ne jucam cu oasele la ora de anatomie, sau amestecam tot felul de substanțe în laboratorul de chimie, cu toții am fost curioși să vedem ce reacții chimice rezultă din anumite situații.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în Cola

Probabil cel mai controversat experiment de pe internet este acela de a introduce diverse substanțe în cola. Și nu, aici nu ne referim la celebrul „mentos în cola”, ci la un test mai puțin întâlnit.

Un bărbat de naționalitate rusească a filmat un clip în care turna bicarbonat de sodiu într-o sticlă de cola. Deși durează numai un minut și 26 de secunde, filmulețul spectaculos a strâns aproape două milioane de vizualizări pe platforma Youtube.

Era de așteptat ca videoclipul să ajungă viral, pentru că faimoasa băutură carbogazoasă a fost folosită, de-a lungul timpului, în tot felul de teste și experimente de natură chimică.

Este foarte important să menționăm faptul că bărbatul a ales sa facă acest test în aer liber. Atenție, nu încercați asta în casă! Siguranța voastră este prioritată!

„Ce faceți, oameni buni? Bine ați revenit pe canalul meu! Siguranța este pe primul loc, puneți-vă ochelatii de protecție! Haideți să vedem ce se întâmplă dacă turnăm bicarbonat de sodiu în cola!”, spune internautul.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în Cola-Cola. Efectul pe care puțini îl știu. Video

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în Cola-Cola. Efectul pe care puțini îl știu. Video

A sărit băutura până peste înălțimea garajului

În clip, rusul se află afară, în curtea propriei locuințe. Toarnă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în sticla aflată pe o masă. Reacția este aproape imediată. Spectacolul se poate urmări în imagini! Jetul de Cola se ridică și se împrăștie în aer, ca o fântână arteziană.

„Wow! La naiba! Vai de mine, la asta nu mă așteptam! Mamăăăă, cât de tare! E mai tare decât atunci când pui bomboana mentolată în cola! Ce nebunie! Hai să încercăm acum și cu asta fără zahăr!”

Mai târziu, bărbatul a încercat același experiment folosind cola fără zahăr! Rezultatul a fost mult mai spectaculos, întrucât băutura cu îndulcitor, având mai mult acid, s-a ridicat deasupra înălțimii garajului.

Clipul a stârnit isterie în rândul internauților, care au postat mii de comentarii de apreciere la adresa bărbatului și experimentului care s-a dovedit a fi un succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI