Autostrada construită de chinezi în România. Va fi gata în 18 luni, contractul a fost semnat

Mihnea Tălău 29.11.2022, 08:15
Autostrada construită de chinezi în România. Va fi gata în 18 luni, contractul a fost semnat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost desemnat, în cele din urmă, constructorul pentru Lotul 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord. Acesta are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuția lucrărilor.

Constructorul chinez se apucă de treabă

„După mai multe contestaţii şi reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curţii de apel Bucureşti, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia celor 8,6 km ai acestui lot! Constructorul chinez are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor. În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m)”, a scris ministrul Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Construcţia lotului 3 (Afumaţi – Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţată din fonduri europene. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ofertantul declarat câştigător este China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC). Perioada de garanţie este de 10 ani.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Continuă lucrările la Centura Capitalei

Lucrările la Centura Capitalei continuă. După ani de zile de așteptare a fost inaugurat, luna aceasta și Pasajul Domnești. Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București.

După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate.
În luna decembrie încep lucrările pentru lărgirea Centurii București între Autostrada A1 București – Pitești și DN 5 (Jilava), un tronson de aproape un kilometru care va include și prima mare parcare pentru camioane. Este un proiect de lărgire în zona Militari care va include și un giratoriu pentru întoarcere, contractul de 28 de milioane de lei având o durată de 6 luni.
De asemenea, Ministerul Transporturilor prin CNAIR va prelua de la Primăria Capitalei un tronson de 800 de metri de pe bulevardul Prelungirea Ghencea pentru a fi modernizat.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...