Guvernul face noi exproprieri pentru modernizarea Centurii București. Lotul, cuprins între Autostrada A 1 și DN 5 – Jilava

Stan Filon 17.06.2022, 20:41
Guvernul face noi exproprieri pentru modernizarea Centurii București. Lotul, cuprins între Autostrada A 1 și DN 5 – Jilava

Statul cumpără terenul necesar pentru lărgirea Centurii București. Guvernul vrea să exproprieze 48.000 de metri pătrați de teren, pentru lărgirea unui tronson de pe Lotul cuprins între Autostrada A1 și DN 5 (Jilava). Pentru aceste exproprieri a fost emis un proiect de Hotărâre de Guvern. Este unul dintre cele mai aglomerate tronsoane ale Centurii București, cozile de autoturisme fiind interminabile în fiecare zi, așa că proiectul este binevenit.

Guvernul pregătește noi exproprieri pentru modernizarea Centurii București

Una dintre cele mai aglomerate zone ale Centurii București va primi o gură de aer proaspăt! Coloanele de mașini pe care le putem vedea aproape zilnic de la Măgurele până la Domnești și de la Chitila până după Domnești ar putea să fie istorie, după ce Guvernul a decis să exproprieze terenul necesar pentru lărgirea tronsonului de pe Lotul cuprins între Autostrada A1 și DN 5 (Jilava).

Exproprierile suplimentare sunt necesare contractului semnat cu constructorul IBB pentru lărgirea centurii la 4 benzi în zona Militari la intersecția cu Autostrada A1 București – Pitești, amenajarea unui punct de întoarcere (giratoriu) și a unei parcări de lungă durată la km 54 între Domnești și A1. Contractul a fost semnat cu firma IBB pentru 28 de milioane de lei, iar lucrările ar putea să înceapă în această vară dacă exproprierile se vor face în mod accelerat. Durata de execuție trecută în contract este de 6 luni.

Guvernul pregateste noi exproprieri pentru modernizarea Centurii Bucuresti
Guvernul pregateste noi exproprieri pentru modernizarea Centurii Bucuresti

Executivul va plăti pentru 48.000 de metri pătrați

„CNAIR a semnat contractul cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA – IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING pentru Proiectare şi Execuţie „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) şi DN 5 (km 40+000) – Lot I între A1 (km 55+520) şi km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”, anunța, în decembrie 2021, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

În total, Guvernul va expropria o suprafață de 48 000 mp, iar valoarea cheltuielilor pentru teren se ridică la aproape 3 milioane lei.

„Obiectivul ”Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București Sud între A2 km 23+600 și A1 km 55+520 și Amenajare punct de întoarcere în soluție giratorie pe CB în zona autostrăzii A1” – LOT 1 – Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București Sud între A1 (km 55+520) și km 54+700 inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”, este parte a investiției ”Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București Sud între A2 km 23+600 și A1 km 55+520”, fiind integrat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea unei rețele integrate de infrastructură rutieră pentru zona orbitală a Municipiului București”.

Contractul pentru modernizarea Centurii București Sud în zona intersecției cu Autostrada A1 București – Pitești face parte din proiectul amplu de aproximativ 600 de milioane de lei pentru lărgire la 4 benzi pe toți cei 22 de kilometri ai centurii Capitalei, dintre A1 și Glina (A2), care include și noi pasaje la intersecțiile principale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...