Atac sângeros, în Paris, lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo. Ce s-a întâmplat la 5 ani de la atentatul care a îngrozit lumea

Ana Anitoiu 25.09.2020, 15:47
Atac sângeros, în Paris, lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo. Ce s-a întâmplat la 5 ani de la atentatul care a îngrozit lumea

Un atac sângeros a avut loc, vineri, în Paris, lângă fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, la cinci ani de la atentatul ce a îngrozit lumea.

Atac sângeros, în Paris, lângă fostul sediu Charlie Hebdo. Ce s-a întâmplat

Doi oameni au fost grav răniți, după ce au fost înjunghiați, într-un atac sângeros ce a avut loc în Paris, chiar lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo. Aceștia sunt angajați ai unei companii de producții TV, Premières Lignes. Inițial, au fost raportați patru răniți.

”Cei doi colegi fumau în afara clădirii, pe stradă. Am auzit țipete. Am mers la fereastră și l-am văzut pe unul dintre colegi plin de sânge, în timp ce era urmărit de un bărbat înarmat cu o macetă”, a spus unul dintre angajații companiei.

O altă persoană, al cărui fiu făcea sport în apropiere, în momentul atacului sângeros, a povestit ce a văzut copilul, pe stradă.

„Fiul meu făcea sport în apropiere, în momentul incidentului. A auzit oameni țipând și a văzut un bărbat fugind cu un cuțit mare. A văzut o femeie și un bărbat răniți”, a spus un bărbat.

Premières Lignes are sediul pe strada Nicolas Appert din Paris. Se afla la intersecția cu Bulevardul Richard Lenoir, unde revista Charlie Hebdo își avea sediul, la momentul atacului ce a avut loc în urmă cu cinci ani.

Charlie Hebdo, copertă după atac

Atac sângeros, în Paris. Au intervenit procurorii antitero

În urma incidentului petrecut vineri, ancheta a fost preluată de procurorii antitero. Aceștia au precizat că fac cercetări referitoare la ”o tentativă de asasinat de natură teroristă”.

Potrivit presei din Paris, ar putea fi vorba despre doi atacatori. Aceștia ar fi folosit macete.

Un bărbat cu sânge pe haine a fost prins în apropierea stației de metrou Bastilia, însă nu se știe sigur dacă el este atacatorul. Potrivit bbc.com, a fost arestat și un al doilea suspect.

De asemenea, în urma atacului, o armă albă a fost recuperată de la fața locului de către autorități.  Mai multe școli din zonă au fost închise, ca măsură de precauție. Prim-ministrul francez Jean Castex a anunțat formarea unei celule de criză.

Acest atac a avut loc la câteva zile după ce jurnaliștii Charlie Hebdo au fost amenințați, din nou. Teroriștii Al-Qaida i-au amenințat după ce aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed.

În plus, procesul privitor la atentatul din 2015, de la redacția Charlie Hebdo, continua, la o instanță specială din Paris. Sediul publicației este acum secret.

Pe data de 7 ianuarie 2015, islamiștii radicali Cherif şi Said Kouach, frați, au omorât 12 oameni, în atacul de la redacția Charlie Hebdo. Două zile mai târziu, au fost lichidați de către forțele speciale antiteroriste.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...