ANPC a dat ordin să se oprească. Serviciul folosit de zeci de mii de români zilnic punea în pericol sănătatea oamenilor

Andra Daoud 23.03.2022, 12:55
ANPC a dat ordin să se oprească. Serviciul folosit de zeci de mii de români zilnic punea în pericol sănătatea oamenilor

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au efectuat controale în mai multe depouri și autobaze ale Societății de Transport București și au decis să oprească de la circulație mai multe autovehicule care puneau în pericol sau puteau afecta sănătatea călătorilor. Controalele au fost efectuate în timpul nopții, iar mașinile cu probleme au fost oprite în depou, au transmis cei de la ANPC.

ANPC a dat ordin să se oprească mai multe autovehicule ale STB

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat starea autovehiculelor folosite pentru transportul călătorilor de către STB. Controalele au avut loc în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3:30, în principalele depouri și autobaze ale STB. Inspectorii au verificat în ce măsură sunt respectate drepturile consumatorilor care apelează la serviciul de transport public din Capitală și au descoperit câteva nereguli.

Mai multe echipe de control din București și Ilfov au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Titan, Berceni etc. Inspectorii ANPC au controlat tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să plece pe traseu la prima oră a dimineții. Pentru a nu perturba traficul matinal, inspectorii au oprit de la circulație doar acele vehicule cu deficiențe majore, care puneau în pericol sănătatea călătorilor.

În această dimineață, începând cu ora 3:30, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de acțiuni de control în principalele depouri și autobaze ale Societății de Transport București (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală”, se arată în comunicatul transmis de ANPC.

 

ANPC a dat ordin să se oprească. Serviciul folosit de zeci de mii de români zilnic punea în pericol sănătatea oamenilor
Mai multe tramvaie, autobuze și troleibuze au fost oprite în depouri

Ce au descoperit inspectorii ANPC

Inspectorii au depistat nereguli tehnice: uși care nu se închideau complet sau nu erau etanșate, lipsa mânerelor de susținere sau mânere deteriorate, fără protecție PVC, la un pas de a se rupe complet, pardoseala deteriorată, cu bucăți dezlipite și ridicate, lipsa sau nefuncționarea rampelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități, instalații de ventilație sau încălzire care nu funcționează.

În ceea ce privește igienizarea și întreținerea autovehiculelor STB, inspectorii ANPC au constatat că există mașini neigienizate corespunzător sau în cazul cărora s-au folosit soluții de dezinfectat ineficiente și ustensile vechi, deteriorate, de curățare.

Controalele au continuat și după ieșirea pe traseu a primelor mașini, urmând ca în cursul zilei de astăzi reprezentanții ANPC să se întâlnească cu cei de la STB pentru a discuta despre neregulile descoperite.

Controalele sunt în desfășurare și la această oră, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, reprezentanții STB să vină la sediul ANPC, unde va avea loc o discuție pe tema neregulilor identificate și se va stabili termenul cel mai scurt de remediere a deficiențelor constatate, în beneficiul consumatorului și cu respectarea legislației în vigoare, în domeniu”, mai precizează ANPC.

Urmăriți Impact.ro și pe