Schimbare importantă în București din 15 februarie. Ce se întâmplă cu biletul pe STB, metrou și CFR

Nicu Stan 04.02.2022, 21:07
Schimbare importantă în București din 15 februarie. Ce se întâmplă cu biletul pe STB, metrou și CFR

Schimbare importantă în București. Ce se întâmplă cu biletul pe STB, metrou și CFR. Biletele și abonamentele unice pentru cei care călătoresc cu autobuzul, cu metroul și cu trenul de la Gara de Nord la Otopeni vor fi disponibile din data de 15 februarie, a informat vineri, 4 februarie, Niculor Dan, primarul Capitalei.

Schimbare importantă în Capitală din 15 februarie. Ce se întâmplă cu biletul unic pentru autobuz-metrou și tren

Ministerul Transporturilor se pregătește pentru primul bilet integrat urban-ferovier din România. Biletul unic, care va facilita călătoria cu autobuzul, metroul și trenul va fi introdus pentru început în București.

După ce a fost introdus trenul special care leagă Gara de Nord de Otopeni, autoritățile și-au propus să creeze un bilet unic, integrat, care să poată fi folosit atât în autobuzele de la STB, cât și la Metrorex și CFR.

Nicusor Dan, declaratii despre biletul unic
Nicusor Dan, declaratii despre biletul unic

Ce urmează după biletul unic

„În urma discuţiilor dintre Primăria Capitalei, prin ADI Transport Public Bucureşti Ilfov, Ministerul Transporturilor şi Metrorex, din 15 februarie vom avea bilete şi abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă. Este un pas mic în conceptul trenului metropolitan, ca parte a transportului public din zona Bucureşti – Ilfov. Urmează integrarea tarifară a liniei de tren Bucureşti – Ploieşti până la limita judeţului Ilfov”, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.

Astfel, bucureştenii sau ilfovenii care fac naveta zilnică spre sau dinspre Mogoşoaia şi Otopeni (inclusiv angajaţii Aeroportului Otopeni) vor avea la dispoziţie abonamente pentru o lună, şase luni sau un an, cu care vor putea folosi trenul Gara de Nord-Otopeni, metroul, apoi transportul public de suprafaţă.

Biletul unic, ideal pentru turiști

În plus, turiştii care aterizează pe aeroportul Otopeni vor avea la dispoziţie un bilet unic de 20 de lei pe zi sau un bilet de 40 de lei pentru trei zile, care le oferă acces complet la transportul public de suprafaţă, metrou, precum şi tren de la Gara de Nord la Otopeni.

„Integrarea tarifară a transportului public e un lucru firesc, care există deja în majoritatea zonelor metropolitane ale capitalelor europene. Reamintesc că anul trecut am introdus în Bucureşti biletul unic STB – Metrorex şi abonamentele comune STB – Metrorex, pentru oricine doreşte să folosească ambele modalităţi de transport public din Capitală”, a menţionat Nicuşor Dan.

Integrarea sistemelor de transport, importantă pentru MT

„Este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troleibuz”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Irinel Ionel Scrisoteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe