Ai centrală termică pe gaze și locuiești în București? Iată cum poți să economisești până la 200 de lei lunar

Stan Filon 21.10.2020, 14:49
Ai centrală termică pe gaze și locuiești în București? Iată cum poți să economisești până la 200 de lei lunar

Anotimpul rece bate la ușă, iar mulți dintre noi deja am pornit centralele, deoarece temperaturile din casă de multe ori sunt mai mici decât afară, pe timpul zilei. Așadar, centralele vor dudui în această iarnă, care se anunță una destul de figuroasă, iar facturile la gaz ne vor întrista mai mult decât cifrele de noi îmbolnăviri cu coronavirus.

Iată cum poți economisi 200 de lei pe lună la factura de gaz natural

Dacă vreți să aveți un cost mai mic cu gazele naturale, ați face bine să vă gândiți la schimbarea furnizorului, deoarece acest lucru se poate, încă din luna iulie. Dacă până acum nu v-a prea interesat, deoarece factura la gaz este una relativ mică petimp de vară, odată cu venirea iernii trebuie să găsiți cea mai bună soluție și, slavă Domnului, chiar sunt.

Economica.net a analizat cele mai bune 5 oferte care vă pot scădea factura în fiecare lună cu 60, până la 200 de lei, față de factura de la actualul furnizor de gaze naturale, respectiv Engie, care operează în București.

Iata cum poti economisi 200 de lei pe luna la factura de gaz natural
Iata cum poti economisi 200 de lei pe luna la factura de gaz natural

Iată care sunt aceste oferte

Cea mai bună ofertă vine din partea a trei furnizori: Nova Power and Gas, cu oferta Nova 12, Restart Energy One, cu oferta GasGo Avantaj și AIK Energy România, cu oferta AIK B2C casnic. Prețul gazului-marfă este de 65 de lei MWh în toate cele trei oferte, ceea ce înseamnă un preț final de furnizare (cu tarifele de transport și distribuție incluse) de 106,2 lei MWh, fără TVA. Aceste oferte nu conțin abonament. Dacă ați rămas la Engie pe oferta din iulie, ar trebui să știți că această ofertă este cu 14,25% mai bună în termeni de preț.

A doua cea mai bună ofertă este a Electrica Furnizare, cu un preț al „mărfii-gaz” de 73,11 lei/MWh, ceea ce conduce la un preț final de furnizare de 111,2 lei/MWh, fără TVA. Oferta nu are abonament, iar prețul final este mai bun cu 10,23% față de oferta Engie din vară.

A treia cea mai bună ofertă vine de la Tinmar Energy

Denumită Simplu Gaz, ea vine cu un preț al „mărfii gaz” mai mic decât cel al Electrica, de 66 de lei/MWh, ceea ce duce la un preț final de furnizare de 108,64 lei, fără TVA.

A patra cea mai bună ofertă vine de la Enel, care, alături de Electrica, este unul dintre cei mai mari doi furnizori de energie electrică din țară. Enel are oferta Gaz Simplu Salut, care vine cu un preț al „mărfii-gaz” de 70 de lei/MWh, ceee ce înseamnă un preț final de furnizare, cu tarifele de transport și distribuție incluse, de 112,24 lei/MWh, fără TVA.

A cincea cea mai bună ofertă vine tot de la Enel, se cheamă tot Gaz Simplu Salut, dar are abonament. Prețul „mărfii-gaz” este de doar 54 de lei/MWh, ceea ce duce la preț final de furnizare de 96,24 lei. Atenție însă, abonamentul zilnic este de 45 de bani, ceea ce mai adaugă la factură 13,5 lei pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...