Acuze incredibile pentru Gabriela Firea. Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primărie

Mihai Roșoiu 27.10.2020, 16:18
Acuze incredibile pentru Gabriela Firea. Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primărie

Gabriela Firea este ținta unor acuze incredibile. Primăria București este obiectul unui control inițiat de către Ministerul de Finanțe în martie. Florin Cîțu a ieșit la rampă cu o serie de acuzații grave, primele rezultate ale controlului fiind trimise deja la către DNA.

Florin Cîțu, acuze grave la adresa Gabrielei Firea. Cu cine erau încheiate contractele Primăriei

Ministrul Finanțelor Publice din România a dezvăluit câteva dintre concluziile controlului inițiat la Primăria Generală a Municipiului București. Raportul pare să fi scos la iveală un lucru neobișnuit. Se pare că primăria a încheiat 50 din cele 110 contracte de investiţii şi achiziţii cu propriile companii municipale înfiinţate de instituţie.

Florin Citu, acuzatii la adresa Gabrielei Firea
Florin Citu, acuzatii la adresa Gabrielei Firea

Același oficial a dezvăluit că fondurile pentru subvenția termică ar fi fost direcționate către alte proiecte.

„Anul trecut, în 2019, PMB a făcut acelaşi lucru. A luat banii care veneau de la subvenţie de la buget pentru energia termică şi transport şi i-a folosit pentru altceva. Apoi a convins guvernul anterior să dea Ordonanţă de Urgenţă să crească datoria publică şi să se împrum din Trezorerie”, a declarat Cîțu citat de Adevărul.

Inspecția ordonată de Ministerul de Finanțe a fost oprită din cauza pandemiei. Atunci când restricțiile au fost ridicate, angajații ministerului și-au reluat controlul:

„Atunci când am oprit ancheta în prima parte a anului datorită pandemiei, la PMB nu aveau situaţia contractelor privind investiţiile în curs. Am primit această situaţie în iulie. Este vorba despre 110 contracte de investiţii şi achiziţii, dintre care 50 de contracte sunt făcute cu companiile înfiinţate de PMB. Toate companiile intră în ancheta inspecţiei”, a mai spus Cîţu.

Cîțu, atacat de PSD

Acuzele la adresa Gabrielei Firea nu sunt singurele lansate de Florin Cîțu. Pe rând, ministrul liberal i-a atacat pe mai mulți lideri PSD. Nici răspunsul stângii nu a întârziat să apară.

După câteva postări cu țintă în spațiul public, ministrul Florin Cîțu are parte de o reacție vehementă din partea PSD. Tot pe rețelele de socializare, acolo unde Cîțu și-a înțepat rivalii politici.

Control al Ministerului la Primaria Bucuresti
Control al Ministerului la Primaria Bucuresti

Ștefan Oprea, unul dintre senatorii PSD l-a mitraliat pe șeful Finanțelor Publice:

„M-am săturat de minciunile lui Cîțu! M-am săturat să văd un ministru incapabil cum încearcă disperat să scape de responsabilitatea ratingului de țară. Acum vine cu o fumigenă și, ce să vedeți, de vină este PSD pentru că dezbate noul program de guvernare.

Nu, dle. Cîțu, de vină este guvernul pe care îl reprezentați și care s-a împrumutat fără măsură. Creșterea exorbitantă a datoriei, lipsa măsurilor care să sprijine economia și locurile de muncă sunt cauzele reale pentru care ratingul de țară este amenințat”, a scris social democratul pe contul său de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe