Ministrul de Finanțe, atac dur la adresa PSD. „Face orice ca să distrugă România”. Ce acuzații grave a lansat Florin Cîțu

Iancu Andreea 26.08.2020, 09:48
Ministrul de Finanțe, atac dur la adresa PSD. „Face orice ca să distrugă România”. Ce acuzații grave a lansat Florin Cîțu

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a fost prezent într-o emisiune TV, în care a discutat mai multe probleme actuale pentru România. În urma discuțiilor, politicianul a atacat dur PSD pentru reacția membrilor partidului în plină criză.  De altfel, Cîțu a vorbit despre problema moțiunii de cenzură, pe care social-democrații au depus-o în Parlament.

Ce spune Florin Cîțu despre PSD

Invitat în emisiunea Mădălinei Dobrovolschi, „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS, Florin Cîțu a dezbătut mai multe subiecte de interes public. Acesta a explicat revolta sa în privința gestului făcut de PSD în plină pandemie. Politicianul consideră că România are probleme serioase în sistemul de sănătate și în cel economic, iar PSD a făcut o mișcare nepotrivită.

„Suntem încă în stare de alertă și pesediștii au depus această moțiune de cenzură. Sunt aceiași oameni în conducerea PSD, care au pus condiții la prelungirea stării de urgență. Ei au spus că a purta mască e ca și cum ne-am pune căluș. (…) Criza din sănătate nu s-a rezolvat, criza economică s-ar putea să continue. Acum și-a găsit PSD-ul să arunce țara în aer. Discuțiile în ultimele zile se concentrează pe faptul dacă Guvernul pică sau nu. (…) PSD, acest grup infracțional, controlează Parlamentul și face orice ca să distrugă România, potrivit realitatea.net.

Membrii PSD au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban
Membrii PSD au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Ce se întâmplă cu alegerile locale și ce interese se ascund în spatele PSD

Liderul PNL a discutat și despre faptul că alegerile locale sunt necesare. Florin Cîțu ia drept exemplu SUA, o țară extrem de afectată de pandemie, care a decis să țină alegerile anul acesta.

„SUA va ține alegerile, ei se confruntă cu o criză epidemică enormă. (…) Am alocat 1 miliard de lei pentru alegeri locale din 27 septembrie, iar pentru parlamentare 1,3 miliarde. Doar cu alegerile ținute acum putem merge înainte și să ne dezvoltăm. (…) PSD știe că va pierde, e un strigăt de disperare. (…) 8 luni joci poker cu sănătatea românilor, iar acum vrei amânarea alegerilor.”

Pe de altă parte, politicianul este de părere că reacțiile vehement din partea opoziției sunt un semn că există și alte interese la mijloc.

„Poziția lui Tăriceanu este o poziție singulară, aceea a posibilei suspendări a președintelui. (…) Trebuie să ținem alegerile anul acesta. Majoritatea din Parlament, care a distrus România în ultimii patru ani, trebuie să dispară. (…) Pe ultima sută de metri, parlamentarii pesediști încearcă să distrugă economia națională. (…) Nu cred că pesediștii au doar interes propriu când distrug România. Apar mesajele de destabilizare, la fel ca la dictatorii din Est. E părerea mea personală. (…)”

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...