A murit actorul Cornel Ciupercescu. Lumea artistică din România e în doliu

Andreea Bisinicu 04.12.2022, 17:01

Doliu în lumea teatrului. Actorul Cornel Ciupercescu a încetat din viață duminică, 4 decembrie. Regretatul artist a murit la vârsta de 77 de ani. Decesul acestuia a fost anunțat de către reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat. Fanii îndoliați au transmis sute de mesaje de condoleanțe familiei regretatului actor.

Actorul Cornel Ciupercescu a murit

Cornel Ciupercescu a murit la vârsta de 77 de ani, în dupa-amiaza zilei de duminică, 4 decembrie. Vestea tristă a fost anunțată de către reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat, pe pagina lor oficială de Facebook. Actorii i-au adus un ultim omagiu regretatului artist.

Înhumarea regretatului actor va avea loc în zi de sărbătoare, mai exact marți, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, la Cimitirul Bellu din Capitală, la ora 11:00, acolo unde familia, prietenii și fanii își pot lua rămas bun de la Cornel Ciupercescu.

„Teatrul Evreiesc de Stat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului nostru, actorul Cornel Ciupercescu. (…) Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu. Să-i fie memoria binecuvântată!”, este mesajul distribuit pe rețelele sociale.

Potrivit informațiilor instituției de artă, actorul Cornel Ciupercescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970).

Citește și A murit actorul Doru Ana. Acesta avea 68 de ani

Regretatul artist a avut o carieră fulminantă în teatru și film

Marele artist a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești, printre care amintim cel al lui Rică Venturiano în O noapte furtunoasă (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în Avarul (de Molière, regia Harry Eliad) sau Malcolm în Macbeth (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea).

Cornel Ciupercescu a jucat și pe scena Teatrului de Stat Târgu Mureș, în rolul lui Boze în Pădurea Împietrită (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în Un individ suspect (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Din anul 1990, regretatul artist a intrat în marea familie a Teatrului Evreiesc de Stat din București, timp de aproape trei decenii. Aici, pe scenă, Cornel Ciupercescu a adus la viață roluri memorabile ce vor dăinui.

Citește și A murit actorul Brad William. Era cunoscut pentru rolul din serialele Orange is the new black sau Dexter

Cornel Ciupercescu a cochetat și cu filmul, având o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu, în pelicula La răscrucea marilor furtuni (regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în Castelul din Carpați, regia Stere Gulea.

Sursă foto: Pagina de Facebook a Teatrului Evreiesc de Stat

Urmăriți Impact.ro și pe