A murit actorul Doru Ana. Acesta avea 68 de ani

Beatrice Dumitru 11.10.2022, 09:29
A murit actorul Doru Ana.  Acesta avea 68 de ani

La nici două săptămâni după decesul marelui Alexandru Arșinel, Casa de Producție TVR a anunțat că actorul de teatru și film Doru Ana a încetat din viață, la vârsta de 68 de ani. La aflarea veștii, apropiați,  actori, dar și foști elevi ai acestuia au transmis primele mesaje de condoleanțe.

Doru Ana a murit

Doru Ana a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1980, la clasa profesoarei Olga Tudorache, iar în 1977 a jucat primul său rol în filmul „Egmont”, dar a avut și alte roluri notabile în ”Terminus paradis” (1998), „Marfa și banii” (2001) sau „Umbre” (2019).

Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 – 11 octombrie 2022)”, se arată pe pagina de Facebook a Casei de Producţie a TVR.

A murit actorul Doru Ana. Acesta avea 68 de ani
Doru Ana și Daniela Nane.

Mesaje de condoleanțe după moartea lui Doru Ana

Cât de trist! Ştiam cât de bolnav a fost! Şi totuşi fostul meu coleg de an, prin dispariţia lui tragică îmi lasă un gol greu de suportat in suflet! Sunt copleşit de emoţie! Dumnezeu să te ierte, Dorule, şi să te ocrotească de-a dreapta Sa, pentru că meriţi prin tot ce ai creat şi pentru modestia şi verticalitatea ta! Drum lin în Lumină!”, a scris regizorul Lucian Sabados.

Actriţa Medeea Marinescu a scris că regretă plecarea profesorului şi actorului Doru Ana.

Astăzi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie a plecat într-o stea. Actorul Doru Ana. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Medeea Marinescu pe pagina sa de Facebook.

Actorul Doru Ana a jucat pe scena teatrului „Bulandra” din București și a fost profesor univ.dr. la secția Arta actorului a Facultății de Teatru din cadrul UNATC.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...