A amestecat bicarbonat de sodiu cu lipici. Trucul care te scapă de multe probleme casnice

Ioana Bucur 23.04.2022, 09:57
A amestecat bicarbonat de sodiu cu lipici. Trucul care te scapă de multe probleme casnice

Este un ingredient aproape nelipsit din rețetele de prăjituri, cunoscut drept vedeta trucurilor de îngrijire a casei, vom vorbi de această dată despre o altă utilizare nebănuită a acestuia, destul de puțin cunoscută, chiar și de cele mai iscusite gospodine și cei mai pricepuți meșteri. Află ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu lipici și cum te va scăpa de multe probleme casnice.

De ce ar trebui să amesteci bicarbonat de sodiu cu lipici

Lista utilizărilor bicarbonatului de sodiu în locuință pare fără final, fiind ingredientul preferat sau asul din mâneca gospodinelor care vor rezultate spectaculoase fără să fie nevoite să lase sume destul de mari de bani în magazine pentru produse chimice.

De această dată, vom vorbi despre o utilizare mai puțin cunoscută a acestuia și care nu are nicio legătură cu eliminarea petelor sau mirosurilor neplăcute din țesături, dulapuri, frigidere sau alte suprafețe și locuri din casă.

Dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu lipici, vei obține un aliat de nădejde pentru repararea oricărui obiect din locuință. Prin adăugarea „ingredientului – vedetă” al trucurilor, lipiciul va deveni mult mai rezistent și vei putea să lipești cu el orice obiecte care se strică sau se desfac. Bicarbonatul de sodiu este un accelerator care face amestecul să se lipească mult mai bine, oferind o rezistență sigură.

Cum trebuie să procedezi? Se pun câteva picături de lipici pe obiectul rupt și se adaugă apoi un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. În doar câteva secunde, se va usca. Poate fi folosit pentru produse din plastic, mânerele ușilor, veioze, orice fel de cutii, carcase.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu lipici. Trucul care te scapă de multe probleme casnice
Bicarbonat de sodiu

Cum mai poate fi folosit

Gospodinele știu prea bine că momentul în care preparatele ce urmează să fie savurate de familie sau musafiri sunt gata nu înseamnă că munca în bucătărie a ajuns la final. Spălatul muntelui de vase ce se formează în chiuvetă dă mari bătăi de cap. Nici norocoasele care au o mașină de spălat vase nu scapă, având în vedere faptul că se recomandă ca oalele și tigăile să fie curățate de mână, dacă vrem să le păstrăm cât mai mult timp.

Taie cartoful în jumătate și presară pe el bicarbonat de sodiu. Folosește-l apoi pe post de burete și freacă interiorul vasului de gătit. Efectul nu se va lăsa așteptat. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să se elimine partea murdară a cartofului sau să se ia o altă bucată peste care să se presare mai mult bicarbonat.

Dacă ai de curățat un vas emailat, folosește puțină apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. În loc de cartof sau burete, se recomandă o lingură de lemn, care nu va zgâria suprafața vasului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...