Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosurile neplăcute. Câteva trucuri simple

Mirabela Năstase 08.03.2020, 10:07
Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosurile neplăcute. Câteva trucuri simple

Bicarbonatul de sodiu este des folosit în bucătărie, la preperarea diverselor feluri de mâncare, însă acest ingredient-minune are mai multe întrebuințări. El te poate scăpa și de mirosurile neplăcute din casă, dacă ții cont de anumite trucuri.

Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosurile neplăcute

Bicarbonatul de sodiu nu este dăunător pentru sănătate și poate fi o alternativă la odorizantele pe care le achiziționezi din hypermarketuri. Spre deosebire de odorizantele clasice care doar maschează mirosurile, bicarbonatul de sodiu reacționează direct cu particulele de aer care miros urât și le neutralizează.

Ceea ce trebuie să faci este să adaugi o treime de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un borcan și 10-15 picături de ulei esențial preferat. Vei avea nevoie apoi de o cârpă sau de o lavetă și de un elastic sau de o panglică. Borcanul în care se adaugă bicarbonatul și uleilul esențial se acoperă la gură cu o bucată de pânză și se leagă. Poți agita borcanul pentru reîmprospătare atunci când observi că efectul nu mai este la fel de puternic.

Bicarabonat de sodiu pentru eliminarea mirosului de transpirație și cel din pantofi

Bicarbonatul de sodiu elimină chiar și mirosul neplăcut de transpirație. Pune praful sub încheietura brațului, iar diferența se va observa imediat.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu îndepărtează și mirosul de pantofi, atât de greu de îndepărtat, întrucât stratul interior al încălțămintei reține transpirația picioarelor. Aici se formează microbi, iar astfel apare acest miros neplăcut. Pentru asta, bicarbonatul de sodiu este exact ceea ce îți trebuie. Ceea ce trebuie să faci este să presari puțin pe talpa pantofilor și să îl lași să acționeze pe timp de noapte. A doua zi, vei observa că mirosul urât, dar și petele și umezeala din încălțăminte au dispărut.

Pe lângă această metodă, mai sunt și altele pentru problema mirosurilor din pantofi. De exemplu, poți presăra pudră de talc în încălțăminte. Ca și în cazul bicarbonatului de sodiu, aceasta trebuie să acționeze peste noapte. O mai poți presăra și pe tălpi, înainte să te încalți.

Urmăriți Impact.ro și pe