De ce să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle de Paşte. Doar gospodinele adevărate ştiu trucul

Andra Daoud 22.04.2022, 12:25
De ce să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle de Paşte. Doar gospodinele adevărate ştiu trucul

Vopsitul ouălor pentru Paște este o tradiție care se respectă cu sfințenie în fiecare gospodărie. Înainte de marea sărbătoare, gospodinele vopsesc ouăle care vor fi ciocnite în ziua de Paște. Pentru ca ouăle să iasă perfect, să nu se crape, să se decojească ușor și să fie acoperite uniform de vopsea, este important să țineți cont de câteva trucuri. Unul dintre acestea implică bicarbonat de sodiu.

Pune bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle de Paște

Atunci când fierbi ouăle pentru Paște, este important să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, ouăle trebuie spălate cu apă călduță și cu detergent de vase înainte de a fi puse la fiert. În acest fel, ele sunt degresate și ne asigurăm că vopseaua va prinde bine și le va acoperi uniform, fără să lase pete. Apoi, în apa în care sunt puse ouăle să fiarbă, se pun câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu, în funcție de cantitatea de apă.

Bicarbonatul are un rol foarte important, pentru că ajută la decojitul ușor al ouălor. Dacă puneți bicarbonat în apă, coaja nu se va mai lipi de albuș în timpul fierberii, iar ouăle vor putea fi curățate mai ușor. Timpul de fierbere diferă dacă vreți ca ouăle să aibă gălbenușul moale sau tare, dar este influențat și de prospețimea ouălor. Trebuie să știți că ouăle mai vechi de 7 zile fierb mai greu decât cele proaspete.

După fierbere, ouăle vor fi puse în vopseaua dizolvată în apă și câteva linguri de oțet. După ce scoateți ouăle din vopsea, ungeți suprafața lor cu puțin ulei, pentru a le da acel luciu natural.

De ce să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle de Paşte. Doar gospodinele adevărate ştiu trucul
Bicarbonatul ajută la curățarea mai ușoară a cojii ouălor

Cum ne dăm seama dacă ouăle sunt proaspete sau nu

Atunci când vopsiți ouăle pentru Paște, este important să știți dacă sunt proaspete sau nu, mai ales dacă sunt cumpărate din supermarket. Pentru a testa prospețimea ouălor este nevoie doar de un vas cu apă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Puneți fiecare ou în apă, iar dacă se scufundă, înseamnă că este proaspăt. Dacă oul este pe jumătate scufundat în apă, înseamnă că nu este tocmai proaspăt, dar mai poate fi consumat în siguranță. Dacă ouăle plutesc, înseamnă că sunt vechi și nu mai sunt bune pentru consum.

Nu în ultimul rând, ouăle nu trebuie să fie puse în apă atunci când aceasta este fierbinte, pentru că riscați ca ele să se spargă. Ouăle se pun la fiert de la început, în apă călduță, împreună cu câteva lingurițe de bicarbonat. Timpul de fierbere se calculează din momentul în care apa începe să clocotească.

Urmăriți Impact.ro și pe