Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider. Iată cum trebuie să procedezi

Mihai Roșoiu 30.10.2020, 08:44
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider. Iată cum trebuie să procedezi

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosurilor din frigider este unul foarte folosit de gospodine. Frigiderele sunt invadate de diferite mirosuri neplăcute, iar pentru mulți dintre noi această situație este una fără ieșire.

Bicarbonatul de sodiu, adversarul mirosurilor neplăcute din frigider

Nu puține au fost situațiile în care simpla deschidere a frigiderului v-a provocat un adevărat disconfort. Damful venit din interiorul aparatului electrocasnic e de-a dreptul insuportabil. Atunci încercați să găsiți o soluție pentru stoparea situației. Multe persoane evită să curețe în mod constant frigiderul. Comoditatea vă poate costa însă. O dată pentru că mirosurile vor invada încăperea în care se află. Apoi pentru că un lucru neîngrijit se deteriorează în timp, lipsa igienizării fiind unul dintre motive.

Bicarbonatul de sodiu te ajuta sa iti cureti frigiderul
Bicarbonatul de sodiu te ajuta sa iti cureti frigiderul

Așa că cea mai bună variantă este găsirea unei soluții de compromis. Dacă nu reușiți să etanșeizați perfect alimentele depuse în frigider, trebuie să vă gândiți cum ați putea scăpa de mirosuri. Produse speciale pentru astfel de situații, nu există. Așa că nu există altă variantă decât cea a curățării aparatului electrocasnic.

Aici intervine ajutorul bicarbonatului de sodiu. Celebrul compus chimic vă va ajuta să vă transformați frigiderul în totalitate. Evident, și bicarbonatul are nevoie de un sprijin din partea altor produse, însă nu vă sfiiți să le folosiți. Rezultatul va fi unul pe care-l visați de mai multă vreme.

Soluția care te scapă de mirosurile din frigider

Multe dintre gospodine recurg la produse pe bază de clor. Acestea par soluții la îndemână, însă dacă vreți să le evitați, folosiți o combinație, care curăță perfect frigiderul. 100 de grame de bicarbonat de sodiu și apa călduță formează un lichid care vă va ajuta să scoateți toată „mireasma” din frigiderul greu încercat.

Este important să știți că această soluție trebuie să fie folosită corect. Mai exact, cu apa caldă și bicarbonatul de sodiu trebuie să igienizați toate cotloanele aparatului. Nu vă limitați doar la pereți. E nevoie ca soluția să ajungă peste tot. Mirosurile pot exploda din nou dacă nu sunt atinse de soluția-minune. Așa că, după ce ați curățat întreg interiorul frigiderului cu bicarbonat de sodiu și apă, problema este rezolvată.

Apa si bicarbonatul de sodiu te ajuta la curatarea frigiderului
Apa si bicarbonatul de sodiu te ajuta la curatarea frigiderului

Pe lângă această variantă clasică, mai există un truc pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider. Aceste nu necesită spălarea, dar e legat de… bicarbonatul de sodiu.

Un experiment pe care trebuie să-l faceți pentru a-i testa puterea ingredientului minune. Pe unul dintre rafturi puneți un vas în care turnați bicarbonat de sodiu. Produsul chimic va absorbi toate mirosurile neplăcute și vă va ajuta să deschideți ușa aparatului fără frică.

Urmăriți Impact.ro și pe