3 rețete de ciocolata de casă. Sunt delicioase și fără E-uri!

Daria Petrescu 20.05.2020, 22:01
3 rețete de ciocolata de casă. Sunt delicioase și fără E-uri!

La fel ca și în cazul salamului de biscuiți, ciocolata de casă este unul dintre deserturile copilăriei, pe care bunicile noastre îl pregăteau des. Pe lângă gustul desăvârșit, ciocolata de casă nu are E-uri. Aveți nevoie de doar câteva inngrediente și se prepara rapid. Pentru cei care vor să guste un desert sănătos, iata trei rețete de ciocolată de casă.

Ciocolata de casă

Ingrediente

180 g zahăr

120 g unt

270 g lapte praf

50 g cacao

50 g alune de padure

100 ml apa

Mod de preparare:

Se amestecă laptele și cacauă, după care se cern într-un vas. Apă și zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc și în care se pune untul și se amestecă topindu-l. Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele marunţite puţîn și se mixează bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore, este rețeta recomandată de Unică.ro

Ciocolată de casă cu mix de fructe

Ingrediente:

500 gr lapte praf

350 gr zahar

100 gr cacao de calitate

200 gr unt

180 ml apa

100 gr mix de fructe confiate

esenta de rom

1 praf de sare

Ciocolata de casă cu mix de fructe
Ciocolata de casă cu mix de fructe (foto: chefnicolaietomescu.ro)

Mod de preparare:

Într-o cratiță mai mare punem apă cu zahărul la fiert până ce acesta se topește. Adăugăm praful de sare și untul și lăsăm la foc mic în jur de 2 minute până ce acesta e complet topit. Dăm la o parte de pe foc și adăugăm esență de rom, apoi turnam în ploaie laptele și cacaoa cernute în prealabil.

Amestecăm cu ajutorul unui tel să nu rămână cocoloașe. Tapetăm o tavă cu folie transparență și turnam ciocolată călduță niveland-o cu o spatulă. Deasupra se presară mixul de fructe și se acoperă cu o folie de plastic. O lăsăm 24 ore la rece și o porționăm după plac.

 

Ciocolată de casă cu umplutură de Raffaello

Ingrediente

pentru ciocolată de casa:

200 ml apă,

500 gr zahăr

50 gr cacao neagră

500 gr lapte praf

1 pachet margarină  pentru creme

esență de rom

opțional câteva alune nesărate sau nuci coapte

pentru bomboanele raffaelo:

200 gr lapte praf

200 gr nucă cocos

1 pachet unt de calitate

250 gr zahăr pudră

esență vanilie

Mod de preparare

Pentru ciocolată de casă: Apă și zahărul se fierb 8 minute apoi se adaugă margarină și cacao. Se amestecă cu țelul până se omogenizează bine și se mai fierbe puțin. Se lasă să se răcorească puțin și se adaugă laptele praf, se omogenizează bine până la încorporarea laptelui praf. adăugăm și nuca /alunele ușor zdrobite și esență de rom.

Pentru bomboanele raffaelo:Untul se scoate pt a fi la temperatura camerei și se freacă cu zahărul până devine o crema pufoasă.Se adaugă laptele praf și cantitatea de nuca de cocoș și esență de vanilie și se da pt 1 ora la frigider.

Asamblare: într.o tavă de chec tapetata cu ceolofan (țiplă transparență) punem un strat de ciocolată de casă și dăm la rece pt 30 minute.

Apoi punem cu șprițul peste primul strat de ciocolată de casă un strat de compoziție bomboane raffaelo și dăm din nou la frigider pt 15-20 min. termină de asamblat cu restul de ciocolată de casă și dăm la rece până a două zi. înainte de servire scoatem tortuletul pe un platou îndepărtând țiplă transparență și se ornează dacă e cazul după preferință.

 

Urmăriți Impact.ro și pe