La fel ca și în cazul salamului de biscuiți, ciocolata de casă este unul dintre deserturile copilăriei, pe care bunicile noastre îl pregăteau des. Pe lângă gustul desăvârșit, ciocolata de casă nu are E-uri. Aveți nevoie de doar câteva inngrediente și se prepara rapid. Pentru cei care vor să guste un desert sănătos, iata trei rețete de ciocolată de casă.
Ingrediente
180 g zahăr
120 g unt
270 g lapte praf
50 g cacao
50 g alune de padure
100 ml apa
Se amestecă laptele și cacauă, după care se cern într-un vas. Apă și zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc și în care se pune untul și se amestecă topindu-l. Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele marunţite puţîn și se mixează bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore, este rețeta recomandată de Unică.ro
500 gr lapte praf
350 gr zahar
100 gr cacao de calitate
200 gr unt
180 ml apa
100 gr mix de fructe confiate
esenta de rom
1 praf de sare
Într-o cratiță mai mare punem apă cu zahărul la fiert până ce acesta se topește. Adăugăm praful de sare și untul și lăsăm la foc mic în jur de 2 minute până ce acesta e complet topit. Dăm la o parte de pe foc și adăugăm esență de rom, apoi turnam în ploaie laptele și cacaoa cernute în prealabil.
Amestecăm cu ajutorul unui tel să nu rămână cocoloașe. Tapetăm o tavă cu folie transparență și turnam ciocolată călduță niveland-o cu o spatulă. Deasupra se presară mixul de fructe și se acoperă cu o folie de plastic. O lăsăm 24 ore la rece și o porționăm după plac.
Ingrediente
200 ml apă,
500 gr zahăr
50 gr cacao neagră
500 gr lapte praf
1 pachet margarină pentru creme
esență de rom
opțional câteva alune nesărate sau nuci coapte
200 gr lapte praf
200 gr nucă cocos
1 pachet unt de calitate
250 gr zahăr pudră
esență vanilie
Pentru ciocolată de casă: Apă și zahărul se fierb 8 minute apoi se adaugă margarină și cacao. Se amestecă cu țelul până se omogenizează bine și se mai fierbe puțin. Se lasă să se răcorească puțin și se adaugă laptele praf, se omogenizează bine până la încorporarea laptelui praf. adăugăm și nuca /alunele ușor zdrobite și esență de rom.
Pentru bomboanele raffaelo:Untul se scoate pt a fi la temperatura camerei și se freacă cu zahărul până devine o crema pufoasă.Se adaugă laptele praf și cantitatea de nuca de cocoș și esență de vanilie și se da pt 1 ora la frigider.
Asamblare: într.o tavă de chec tapetata cu ceolofan (țiplă transparență) punem un strat de ciocolată de casă și dăm la rece pt 30 minute.
Apoi punem cu șprițul peste primul strat de ciocolată de casă un strat de compoziție bomboane raffaelo și dăm din nou la frigider pt 15-20 min. termină de asamblat cu restul de ciocolată de casă și dăm la rece până a două zi. înainte de servire scoatem tortuletul pe un platou îndepărtând țiplă transparență și se ornează dacă e cazul după preferință.