Toate secretele din spatele rețetei pentru ciocolată de casă

Daria Petrescu 23.11.2019, 19:15
Toate secretele din spatele rețetei pentru ciocolată de casă

Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud.  Ciocolată de casă este unul dintre cele mai apreciate preparate de întraga familie.

Secretele din spatele retetei pentru ciocolata de casă

Ciocolata de casă este cea mai sănătoasă pentru că poţi să vezi exact ce conţine.

Atentie la marca de lapte praf folosită. În comerţ sau în farmacii sunt numeroase tipuri de lapte praf şi multe dintre ele au déjà în compoziţie zahăr.

Laptele praf pentru ciocolata de casă trebuie să fie praf, nu granule, altfel nu vă va ieşi ciocolata.

Nu amestecaţi arome, pentru că, la fel, vor strica întreaga compoziţie şi nu se va mai lega.

Pentru ciocolata de casă important este să folosiți un lapte praf bun, nu din acela pentru bebeluși.

Deci dacă aveți doar lapte praf pentru bebeluși, NU este bun.

Laptele praf pentru ciocolata de casă trebuie să fie praf, nu granule
Laptele praf pentru ciocolata de casă trebuie să fie praf, nu granule

Atentie la prepararea siropului. Pentru a avea un rezultat optim, nu trebuie ca acesta să se zaharisească.

Reţeta este simplă şi este gata în 20 de minute.

Ingrediente:

180 g zahăr
120 g unt
270 g lapte praf
50 g cacao
50 g alune de padure, migdale, merişoare, caju
100 ml apa

– Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao din rețetă, până când se omogenizează.

– Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul, pentru a obține un sirop; compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă.

Vă veți da seama că a ajuns la consistența potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros.

Adăugați untul și amestecați bine până când untul se va topi.

– Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao.

Tot acum puteți adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveți grijă însă ca alunele și nucile să fie suficient de bine mărunțite.

Mixați bine compoziția până când se omogenizează.

– Puneți compoziția într-o tavă. Nivelați frumos deasupra.

Istoria ciocolatei

Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă.

Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenție, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc.

În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao, numită „chocolatl”.

Montezuma obișnuia să bea aproape cincizeci de căni pe zi.

El i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o cam amară pentru gustul său.

Spaniolii au adăugat trestie de zahăr și i-au îmbogățit aroma cu ajutorul vaniliei și scorțișoarei.

În plus, au descoperit că băutura este mai gustoasă servită fierbinte.

Locuitorii Spaniei au început, treptat, să aprecieze miraculosul preparat, servit cu precădere de aristocrație.

Ei nu au dezvăluit Europei secretul acestei băuturi timp de un secol.

Călugării spanioli au fost cei care au făcut public modul de preparare a acestei băuturi ce a fost rapid apreciată la Curtea Regală din Franța și apoi din Marea Britanie.

Urmăriți Impact.ro și pe