14 migranţi din Turcia şi Siria, prinși ascunşi într-un TIR ce transporta piese metalice. Ce s-a întâmplat cu șoferul

Elena Avramescu 28.09.2021, 12:43
14 migranţi din Turcia şi Siria, prinși ascunşi într-un TIR ce transporta piese metalice. Ce s-a întâmplat cu șoferul

Poliţiştii de frontieră din Arad au reușit să prindă 14 migranţi din Turcia şi Siria care au vrut să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un TIR ce transporta piese metalice, şoferul fiind cercetat penal pentru trafic de migranţi.

14 migranţi din Turcia şi Siria, prinși ascunşi într-un TIR

Conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, se pare TIR-ul a fost verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Şoferul, cetăţean turc, transporta piese metalice în Polonia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu omologii maghiari, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, paisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt doi cetăţeni din Siria, în vârstă de 17, respectiv 34 de ani şi doisprezece cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 3 şi 31 de ani, găsim notat în comunicat.

În aceste momente, migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul turc, pentru trafic de migranţi.

14 migranţi din Turcia si Siria, prinsi ascunsi intr-un TIR
14 migranţi din Turcia si Siria, prinsi ascunsi intr-un TIR

16 migranţi din Afganistan şi Iran, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Și la începutul lunii septembrie a fost o situație similară când autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au reușit să prindă 16 migranţi din Afganistan şi Iran, care doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceștia erau ascunşi în cinci TIR-uri încărcate cu diverse mărfuri.

Astfel că trei dintre şoferii de automarfare erau români, iar ceilalți doi bulgari. Aceștia transportau, potrivit documentelor de însoţire a mărfii, accesorii electronice, confecţii metalice, ciment, produse cosmetice, dar şi materiale de plastic pentru diferite firme din Germania şi Franţa.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijloacelor de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, şaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran cu vârste cuprinse între 15 şi 39 ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră, găsim notat în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...