Focuri de armă trase de polițiștii argeșeni pe DN73. Ce s-a întâmplat cu migranții aflați într-un tir

Cristi Ionică 22.04.2021, 20:13

Focuri de armă trase de polițiștii argeșeni pe DN73, în comuna Morărești. Aceștia au încercat să oprească mai mulți migranți aflați într-un tir care îi lăsase în localitatea Drăganu. Pe urmele migranților erau și polițitii de frontieră de la Giurgiu care luaseră tirul în colimator încă de la intrarea în țară.

Focuri de armă trase de polițiștii argeșeni pe DN73

Se pare că vehiculul urmărit de poliţiştii de la Inspectoratul Teritorial de Frontieră Giurgiu, a oprit în condiţii ce urmează a fi stabilite pe raza satului Zamfireşti din comuna Cotmeana. În plus, șoferul a realizat că tirul este urmărit şi a tras rapid într-o parcare. În doar câteva secunde, câţiva migranţi, al căror număr nu se ştie momentan cu exactitat, dar se pare că ar fi vorba despre trei persoane, au sărit rapid din vehicul şi au fugit în pădure.

Polițiștii au reușit să prindă, în primă fază, cinci migranți ascunși printre piesele de mașină cu care era încărcat tirul. Alți trei au reușit să dispară în pădurea din apropiere, deși polițiștii au tras trei focuri de armă. Șoferul tir-ului spune că nu știa de migranți.

La un moment dat am auzit zgomot. Eu trebuia să ajung la Mioveni. M-am speriat și am virat spre Vâlcea. Ar fi trebuit să anunț poliția, m-am pierdut.

Focuri de arma trase de politistii argeseni pe DN73
Migranti prinsi pe DN73

Pentru al cincilea migrant prins, polițiștii au chemat și o ambulanță, acesta suferind și un atac de panică.
Pentru prinderea celorlați trei, polițiștii au făcut mai multe filtre, oprind toate mașinile din zonă. Într-un maxi-taxi, o bătrânică era panicată.

Am auzit că ar căuta poliția niște imigranți. Eu am o casă în care nu mai stă nimeni. Dacă se duc acolo la noapte? Mi-e frică.

Operațiunea de căutare continuă și la această oră. Dacă va fi nevoie, oamenii legii vor apela și la o cameră de termoviziune.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe