Vladimir Putin, mesaj pentru Occident. „Vestul nu poate izola Rusia și nu o poate trimite în trecut”

Beatrice Dumitru 18.07.2022, 17:46
Vladimir Putin, mesaj pentru Occident. „Vestul nu poate izola Rusia și nu o poate trimite în trecut”

Uniunea Europeană a impus până acum șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei, iar acum pregătește un alt set de măsuri, care înclude un embargo pe aurul rusesc. Dar Vladimir Putin a declarat că toate restricțiile dictate de Occident și UE nu pot separa Rusia de restul lumii și nici nu pot împiedica dezvoltarea țării.

„Provocare uriașă pentru Rusia”

De când a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, Rusia a fost lovită de un val de sancțiuni occidentale, menite să o izoleze de economia globală și au privat-o de accesul la bunuri, inclusiv electronice comerciale, semiconductori și piese de avioane.

Chiar și așa, președintele Vladimir Putin a declarat că este imposibil ca Rusia să fie separată de restul lumii și că sancțiunile impuse de țările occidentale nu vor inversa dezvoltarea țării sale, notează Reuters.

Vladimir Putin, mesaj pentru Occident. „Vestul nu poate izola Rusia și nu o poate trimite în trecut”
UE a dictat șase seturi de sancțiuni împotriva Rusiei.

Nu doar restricțiile, ci și înterzicerea aproape completă a accesului la produsele străine de înaltă tehnologie este folosită în mod deliberat, intenționat împotriva țării noastre. Este clar că aceasta este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar nu vom renunța și nu vom rămâne într-o stare de dezordine sau, așa cum prevăd unii dintre „bine-doritorii” noștri, ne vom întoarce cu zeci de ani în urmă. Desigur că nu”, a spus Vladimir Putin într-o videoconferință cu reprezentanți ai guvernului.

UE vrea să pună embargo pe aurul rusesc

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că Rusia va trebui să-și dezvolte la nivel intern propria tehnologie și firme de tehnologie. De asemenea, ministrul de Finanțe Anton Siluanov a precizat că sprijinul pentru sectorul tehnologic din Rusia este o prioritate, dar că fiecare rublă sau sprijin de la stat ar trebui să fie însoțite de cel puțin trei ruble de investiții private.

Comisia Europeană pregătește al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei și a propus să fie incluse și importurile de aur rusesc, care vizează paralizarea economiei ruse. Metalul prețios constituie cel mai mare export al Rusiei după energie și a valorat mai mult de 18,5 miliarde de euro în 2020.

Potrivit Observatorului Complexității Economice, care adună date despre comerțul internațional, marea majoritate a aurului Rusiei a mers în Marea Britanie anul trecut, iar restul de două miliarde de euro au fost împărțite între Elveția, Kazahstan, Turcia și India.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...