VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu în orașul natal al lui Putin. O „minge de foc” pe cer

Cătălina Burghelea 19.11.2022, 17:16
VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu în orașul natal al lui Putin. O „minge de foc” pe cer

O explozie enormă a lovit, sâmbătă, 19 noiembrie, una dintre marile conducte de gaze ale Rusiei, trimițând flăcări și fum în aer și provocând temeri că ar fi un atac de răzbunare pentru invazia continuă a Ucrainei de către Vladimir Putin. Mingea de foc a fost vizibilă de la mare depărtare, relatează presa britanică. Incendiul a avut loc lângă Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al țării și orașul natal al liderului de la Kremlin.

Alertă în Rusia! Explozie masivă la gazoductul Gazprom

Potrivit Daily Mail, explozia s-a produs la principala conductă de gaze aparținând Gazprom Transgaz SPB și ar fi putut afecta până la un milion de oameni. La fața locului s-au deplasat, în această după-amiază, mai multe ambulanțe și mașini de intervenție. Martorii au povestit că autospecialele de terapie intensivă au sosit în zona incendiată.

Din primele informații, anchetatori și specialiști criminaliști se află, de asemenea, acolo, în timp ce se grăbesc să afle cauza exploziei. Cu toate acestea, deflagrația nu a lovit aproape de zonele rezidențiale și nu există rapoarte inițiale despre victime.

Incendiul ar putea fi legat de războiul din Ucraina

Se crede că explozia ar putea fi legată de războiul din Ucraina. Moscova a vizat, în mod deliberat, infrastructura energetică ucraineană, recentele sale atacuri fiind condamnate în întreaga lume. Bombardamentele au lăsat milioane de civili în frig, pe măsură ce se apropie iarna.

Cu o zi în urmă, un procuror suedez a declarat că, în spatele exploziilor din conducta Nord Stream din 26 septembrie, s-a aflat un act de sabotaj, stârnind temeri că incendiul de astăzi ar fi putut fi cauzat de oameni care simpatizează cu situația Kievului.

Ministerul rus al Apărării a acuzat, luna trecută, că personalul Marinei Regale Britanice a aruncat în aer conductele, o afirmație despre care Londra a spus că este falsă și menită să distragă atenția de la eșecurile militare ruse din Ucraina.

O „minge de foc” în orașul natal al lui Putin

Explozia din Rusia a provocat perturbări centralei termice Severnaya, care încălzește sute de mii de case într-un moment în care temperaturile sunt în jur de minus 5 grade Celsius. Uzina furnizează curent și căldură fabricilor, zonelor rezidențiale și clădirilor publice din partea de nord a orașului Sankt Petersburg, precum și așezărilor din regiunea Leningrad. În total, peste 800.000 de ruși primesc căldură de la instalația Severnaya.

Oficialii din domeniul energiei caută surse alternative la centrala electrică de lângă Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin. „Pompierii și salvatorii sting un incendiu cauzat de o explozie pe o conductă de gaz între Berngardovka și Kovalevo”, a transmis guvernatorul regiunii Leningrad, Alexander Drozdenko, un aliat al Kremlinului.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...