Veste rea pentru români. Preţul facturilor la gaz va exploda

Stan Filon 19.08.2021, 10:22
Veste rea pentru români. Preţul facturilor la gaz va exploda

Gabriela Firea, senator PSD, trage un semnal puternic de alarmă și îi avertizează pe români că vor avea o iarnă de coșmar, cel puțin din punct de vedere al facturilor! Firea acuză coaliția aflată la guvernare că se luptă pentru putere, dar nu suflă o vorbă despre acest aspect.

Gabriela Firea spune că prețul la gaz se va dubla, în această iarnă

Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, spune că facturile la gaz vor exploda la iarnă, iar românii se vor trezi că vor fi nevoiți să scoată din buzunar dublu față de cât plătesc acum pentru factura la gaz. ”În această iarnă, facturile la gaz vor fi duble față de iarna trecută, chiar și pentru consumatorii care au făcut contracte în regim concurențial. 

România, sub conducerea guvernelor liberale, a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică și nu suflă o vorbă despre dublarea prețului la gaze și despre situația dramatică a consumatorul vulnerabil. Am aflat că iau în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării legii. 

Gabriela Firea vine cu o veste rea pentru romani. Pretul facturilor la gaz va exploda
Gabriela Firea vine cu o veste rea pentru romani. Pretul facturilor la gaz va exploda

”Protejarea consumatorilor vulnerabili”

Recunosc că au greșit când, la Senat, reprezentanții Coaliției PNL-USR au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat. 

Imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, vom depune la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilități”, este mesajul transmis, miercuri, de senatorul PSD Gabriela Firea.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îi ”liniștește” pe români. Acesta recunoaște că facurile românilor vor crește, dar spune căă este exclus ca valoarea acestora să se dubleze. ”Este o scumpire, ea se va regăsi parţial în facturile tuturor, dar nu vorbim de creşteri de preţ de sută la sută”, a susținut ministrul.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îşi exprimă speranţa că proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul de energie vulnerabil, aflat în prezent în Parlament, va fi adoptat în luna septembrie a acestui an.

”Este proiect de lege în Camera Deputaţilor, sper să fie aprobată în luna septembrie, să putem oferi această protecţie, devansa termenul de intrare în luna octombrie a anului acesta şi să avem o protecţie atât pe gaze naturale, pe energie electrică, pe lemn de foc, că populaţia se încălzeşte cu diverse… asta este o soluţie să venim să ajutăm persoanele care au nevoie cu adevărat”, a declarat Virgil Popescu, marţi seară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...