Veste bună de la Institutul Cantacuzino! Lansează un produs care va ajuta enorm în lupta cu noul Coronavirus

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 01.12.2020, 09:40
Veste bună de la Institutul Cantacuzino! Lansează un produs care va ajuta enorm în lupta cu noul Coronavirus

Un produs românesc, dezvoltat de Institutul Cantacuzino, ar putea să îi ajute pe români în lupta cu Covid-19. Suplimentul alimentar proaspăt lansat are un preț accesibil și poate susține sistemul imunitar în perioadele cu infecții respiratorii.

Orostim-HV, un supliment alimentar marca Institutul Cantacuzino

Luni, 30 noiembrie, a fost lansat primul produs dezvoltat de Institutul Cantacuzino după ce a acesta din urmă a fost preluat de Ministerul Apărării Naționale. Astfel, colonelul dr. Florin Oancea a susținut o conferință de presă, la care s-a alăturat inclusiv premierul Ludovic Orban, prin care a anunțat beneficiile acestui supliment alimentar. Potrivit MApN, Orostim-HV este extrem de util în perioadele cu infecții respiratorii.

Suplimentul conține o combinație dintre un lizat atomizat, format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Aceste substanțe au proprietăți antioxidante și stimulează sistemul imunitar. Astfel, este determinată creșterea rezistenței organismului la infecți.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută. În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului, a transmis MApN, potrivit Mediafax.

Orostim-HV, un produs dezvoltat de Institutul Cantacuzino
Orostim-HV, un produs dezvoltat de Institutul Cantacuzino

De unde se poate cumpăra Orostim-HV și când va disponibil

Conform reprezentantului MApN, Orostim-HV reprezintă revitalizarea unui produs deja existent în cadrul Institutului Cantacuzino. Totuși, varianta îmbunătățită ajută persoanele din categoriile de risc de îmbolnăvire cu infecții respiratorii în lupta cu boala. Astfel, suplimentul alimentar ar putea fi util și în combaterea Covid-19.

Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reuşit într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asiduă a celor care lucrează în acest institut am reuşit să scoatem pe piaţă acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient, a precizat Florin Oancea, potrivit agerpres.ro.

Tratamentul cu Orostim-HV se administrează timp de 10 zile, trei luni consecutiv, pentru rezultate vizibile. De asemenea, acesta va putea fi disponibil pentru achiziționare începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino.

Va fi comercializat atât pentru copii, cu flacoale de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25 sau de 60 de lei, precum și forma pentru adulți, la un preț de 30 de lei și 80 de lei. Tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv, a completat directorul Institutului Cantacuzino, colonelul dr. Florin Oancea, conform sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...