Institutul Cantacuzino, vești bune despre polidin, celebrul medicament românesc. Când s-ar putea relansa

Cristian Cojocaru 03.11.2020, 13:25
Institutul Cantacuzino, vești bune despre polidin, celebrul medicament românesc. Când s-ar putea relansa

Colonel doctor Florin Oancea, comandantul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” , a anunțat că Institutul, va scoate până la finele acestui an  pe piață suplimentul alimentar Orostim. Tot acesta a mai adăugat că are în plan si relansarea polidinului, tot un supliment alimentar, în următorul an sau chiar doi.

Noile proiecte ale Institutului Cantacuzino

Colonelul doctor , în cadrul unei conferințe de presă, a menționat eforturile specialiștilor Institutului Cantacuzino . Eforturi depuse pentru relansarea unui supliment nutritiv. Acesta va ajuta la creșterea stimulării imunității.

“Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din departamentul de cercetare dezvoltare au reuşit într-un timp scurt să finalizeze un proiect prin care Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă la sfârşitul acestui an, un nou produs imunomodulator. De fapt, este relansarea produsului Orostim sub formă de capsule. Acesta este un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante”.

Tot Florin Oancea , ne oferă explicația cărui tip de persoane se adresează și predominant în care perioadă a anului  confornm news.ro

“Se va putea administra în perioadele de risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi, cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate, persoanele de vârsta a treia sau în stări cu imunitate scăzută. Pentru realizarea acestui proiect de cercetare au fost alocaţi prin Programul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apărării Naţionale, peste 300 de mii de lei”.

Relansarea Polidinului pe piața românească

În afara produsului Orostim, comandantul Institutului Cantacuzino , a declarat și faptul ca urmează a fi relansat celebrul medicament românesc, polidin.

“Polidinul este cel mai cunoscut produs farmaceutic românesc. De la preluarea Instititului de către Ministerul Apărării Naţionale am primit foarte multe semnale prin care ni se cere să reluăm producţia, motiv pentru care la nivelul Institutului s-a analizat posibilitatea producerii polidinului respectând standardele europene şi am ajuns la concluzia că acesta nu mai poate fi produs în vechile condiţii.

Acesta a fost şi motivul pentru ca în 2011 a fost suspendată licenţa de producţia a Polidinului. Astfel, Departamentul de Cercetare a trecut la lucru şi în acest moment printr-un proiect avem în studiu şi sperăm să dezvoltăm un produs imunomodulator Polidin. Acesta va fi tot un supliment alimentar şi va putea fi utilizat în profilaxia şi terapia infecţiilor respiratorii, uro-genitale sau în pregătirile preoperatorii”.

Din declarațiile domnului Florin Oancea, reiese că acest medicament este încă în stadiul de studiu. Se așteapă ca într-un an sau doi, acest recunoscut medicament să fie relansat pe piață. Rămâne de văzut  însă când vom putea beneficia de polidin.

Urmăriți Impact.ro și pe