Valeriu Gheorghiţă anunţă un nou maraton de vaccinare. Când va avea loc

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 13.10.2021, 23:38
Valeriu Gheorghiţă anunţă un nou maraton de vaccinare. Când va avea loc

Coordonatorul campaniei de imunizare din România, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că va avea loc un nou maraton de vaccinare împotriva coronavirusului, în contextul în care spitalele sunt pline de pacienți Covid-19 în stare medie și gravă.

Când va avea loc noul maraton de vaccinare anti-Covid-19

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, noul maraton de vaccinare anti-Covid-19 va avea loc la sfârșitul unei săptămâni, în mai multe centre din București, și va dura trei zile.

”Trebuie să definitivăm în acest moment toate detaliile logistice legate de personalul medical care trebuie să deservească o activitate de acest gen.

Vom identifica să avem un centru de vaccinare care are o capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan să avem acest tip de activitate.

Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfăşura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni probabil”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghita anunta un nou maraton de vaccinare. Cand va avea loc
O persoana vaccinata de un cadru medical

Valeriu Gheorghiță a recunoscut eșecul campaniei de vaccinare în România

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început în țară la data de 27 decembrie 2020, dar până în prezent nu au fost atinse obiectivele. Valeriu Gheorghiță a recunoscut eșecul și a explicat care este motivul pentru care românii nu s-au imunizat într-un număr mai mare până acum.

”Cred că vorbim pe de o parte lucruri care puteau fi făcute în actuala campanie de vaccinare și lucruri care țin de ceea ce se întâmplă la nivelul societății, sunt probleme sistemice pe care foarte greu le putem contracara sau corecta într-un timp scurt.

Cred că unde am pierdut lupta este la combaterea dezinformării. Am încercat să avem în mod constant o prezență în spațiul public și să oferim informații de vaccinare, tocmai de aceea săptămânal am organizat conferințe și am răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Nu s-au alocat bani sau CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare. Obiectivul campaniei de vaccinare și de informare a fost promovarea încrederii populației în știință și în sistemul medical. Rolul central îl are corpul medical în definiția lui cea mai largă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

De la începutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de Covid-19 în țară, dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În total, 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, bilanțul negru a crescut la 40.461 de decese. În spitalele din țară sunt internate 17.432 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 486 sunt minori. Din totalul pacienților cu Covid-19, 1.676 sunt la ATI, iar 35 dintre ei sunt minori. Vezi AICI bilanțul actualizat al pandemiei de coronavirus în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...