Studiul a 50.000 de teste covid-19 a demonstrat. PCR-ul negativ nu exclude infecţia cu virusul

Ana Anitoiu 13.10.2021, 21:43
Studiul a 50.000 de teste covid-19 a demonstrat. PCR-ul negativ nu exclude infecţia cu virusul

Un studiu a 50.000 de teste Covid-19 realizat de un centru medical din România a demonstrat că PCR-ul negativ nu exclude infecția cu virusul, varianta Delta. Iată cum poate fi depistată prezența acestei tulpini în organism.

Cum poate fi detectată prezența tulpinii Delta în organism

Potrivit reprezentanților centrului OK Medical, varianta Delta a coronavirusului nu poate fi detectată oricând prin testul PCR. Acest lucru este posibil doar după ce apar simptome de Covid-19.

“Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim să facem următoarele precizări: Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabilă prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor.

În conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomandă a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.

Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, în prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMĂ fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, arată un comunicat al OK Medical.

Studiul a 50.000 de teste covid-19 a demonstrat. PCR-ul negativ nu exclude infectia cu virusul
Un cadru medical prezentand un test Covid-19

Nelu Tătaru, despre pandemia de coronavirus în România

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a declarat că România s-ar putea confrunta și cu un al cincilea val al pandemiei de coronavirus dacă nu se va ajunge măcar la imunizarea a măcar 70% din populație.

”Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare. Avem o populație receptivă de 50%, să zicem, nevaccinați și netrecuți prin boală. Acea populație este pepiniera din care se nasc cazuri și cazurile grave”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 15.733 de noi cazuri de Covid-19 în țară, dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În acest interval de timp au fost făcute 26.700 de teste RT-PCR (14.475 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.225 la cerere) și 43.145 de teste rapide antigenice.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au murit 382 de oameni și au fost raportate alte opt decese anterioare intervalului de referință, dintre care 6 au fost înregistrate în septembrie și două în octombrie.

În spitalele din țară, conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 17.432. Dintre acestea, 1.676 se află la terapie intensivă. Din totalul pacienților internați, 486 sunt minori – 451 sunt în secții și 35 la ATI. Impact.to actualizează zilnic datele referitoare la pandemia de coronavirus în România, AICI!