Vacanță de coșmar pentru mai mulți români, în Bulgaria. Ce au descoperit când au ajuns în camera de hotel

Andra Daoud 08.08.2022, 13:08
Vacanță de coșmar pentru mai mulți români, în Bulgaria. Ce au descoperit când au ajuns în camera de hotel

Din ce în ce mai mulți români se îndreaptă către stațiuni din Bulgaria atunci când decid să își facă vacanța la mare, convinși fiind că vor găsi condiții mai bune decât pe litoralul românesc. Lucrurile nu stau întotdeauna așa, iar cei care plătesc pentru o vacanță de cinci stele au uneori „surpriza” să dea peste condiții de cazare mult sub ce se așteptau.

Vacanța în Bulgaria a unor români s-a transformat într-un coșmar

Stațiunile de pe litoralul bulgăresc îi atrag, de ani buni, pe turiștii români cu prețuri competitive față de litoralul românesc. Cei care aleg să își petreacă vacanța în țara vecină nu sunt deloc puțini, numai că nu întotdeauna condițiile pe care le găsesc acolo se ridică la nivelul așteptărilor.

Forumurile și grupurile de Facebook dedicate vacanțelor în Bulgaria sunt pline de povești ale turiștilor români care au fost acolo. Sunt atât experiențe pozitive, cât și unele care i-au lăsat cu un gust amar pe cei care au plătit un sejur acolo. Recent, un turist dezamăgit de ce a găsit la unitatea de cazare din Bulgaria și-a povestit întreaga experiență pe internet.

Bărbatul a relatat că, ajuns alături de un grup mai mare în Bulgaria, nu au fost cazați la vila pe care o rezervaseră, ci într-un hotel cotat ca fiind de cinci stele, însă în realitate oferea condiții mult mai modeste.

„Un sfat unde să NU vă cazați în Bulgaria. Am achiziționat 4 camere la hotel Royal Castle Elenite (Hotel de 5 stele ca aspect și 2 ca facilități) pe perioada 1-5 (4 nopți) august, ultra all inclusive (1100€/cam). Am ajuns la check-in, ne-au anunțat o problemă tehnică cu apa caldă în vila pe care am luat-o, așa că ne-au oferit camere în hotel. Am zis ok.

Camerele celor de la etajul 1 aveau un miros de mucegai și ușile la balcoane rupte (ușile reparate a 2-a zi după sesizarea la recepție), toate camerele pline de praf, curățenie nu s-a mai făcut de 1 an acolo, pe motivul că nu se așteptau la acest volum de oameni. 3 zile a durat să ne curățe camerele și lenjeriile la unii din noi, la alții deloc. Reacția unui manager: Nu-ți place, pleacă.”, a povestit turistul.

Vacanta de cosmar pentru mai multi romani, in Bulgaria. Ce au descoperit cand au ajuns in camera de hotel
Imagine cu tocul usii rupt, postata de turistul roman pe Facebook

„Sora mea s-a trezit cu tocul de la ușă în cap”

Nu au fost singurele experiențe negative pe care românii le-au avut la acea unitate de cazare. Bărbatul a mai povestit că, într-una dintre camere, o bucată din tocul ușii s-a rupt și a lovit-o pe sora lui. Atunci când s-a adresat unui manager al hotelului, acesta i-ar fi spus că dacă nu îi convin condițiile, poate să plece. Turistul a mai spus că și mâncarea și băuturile erau de calitate îndoielnică, iar șezlongurile – puține pentru câți turiști se aflau în incintă.

„Sora mea s-a trezit cu tocul de la ușa de la baie în cap (am pus poză) am discutat la recepție civilizat și am cerut să vorbim cu un manager, a sosit o domnișoară și i-am explicat situația și am cerut în mod amiabil rezolvarea acestei situații, răspunsul ei m-a lăsat masca: you see that door? You don’t like the hotel, you can checkout and leave! (n.r.: vezi ușa? Nu îți place hotelul, poți să pleci!)

Nu au etichete de pus pe ușă ‘Don’t disturb’ sau ‘Clean my room’, m-am trezit cu camerista peste mine în baie.”, a mai povestit românul pe grupul de Facebook Vacanțe Do It Yourself.

Postarea sa a atras numeroase comentarii, atât relatări ale altor români care au fost acolo, cât și povești ale altora care au făcut alegeri inspirate, cu același buget. Înainte de a rezerva o vacanță online, verificați pe site-urile de specialitate dacă unitatea de cazare are recenzii pozitive sau nu. Oricât de bine ar arăta un hotel pe site-ul oficial, dacă pe Booking are note de 5-6 și comentarii negative, ar trebui să fie un semnal de alarmă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe