Unde mai ninge în România până la sfârșitul lunii februarie. Prognoza pentru fiecare provincie a țării

Ana Anitoiu 13.02.2023, 14:48
Unde mai ninge în România până la sfârșitul lunii februarie. Prognoza pentru fiecare provincie a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat unde va mai ninge în România până la sfârșitul lunii februarie. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru fiecare provincie a țării, pentru perioada 13 – 26 februarie.

Cum va fi vremea în Banat

În Banat, în perioada menționată, temperaturile vor crește, în special spre sfârșitul primei săptămâni. Media regională a temperaturii maxime va urca de la 6 grade, valoare normală pentru această perioadă, până spre 10…11 grade Celsius.

În prima jumătatea a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -5 și 2 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori la finalul primei săptămâni.

Cea de-a doua săptămână din intervalul menționat va începe cu o scădere a temperaturii. Media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la -3…-2 grade. După data de 21 februarie, vremea se va încălzi până la medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 0…1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în intervalul 18 – 21 februarie în această regiune a țării, precum și după data de 24 februarie.

Prognoza meteo pentru Crișana

În Crișana, vremea va avea tendință de încălzire pe aproape tot parcursul intervalului menționat. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, adică în jur de 5 grade Celsius, iar spre finalul acesteia vor ajunge la 8…9 grade.

Mai târziu, până pe 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6…7 grade Celsius, dar ulterior vor fi din nou în creștere până la medii de 9…10 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea variații și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de cele normale perioadei.

Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade Celsius. Cele mai calde nopți se vor înregistra în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Unde mai ninge în România până la sfârșitul lunii februarie. Prognoza pentru fiecare provincie a țării
Ninsoare. Foto: unsplash.com

Când va ninge în Transilvania

Conform ANM, în Transilvania, temperaturile vor crește în prima săptămână a intervalului. Însă, media regională a maximelor va crește de la 2…3 grade, valori apropiate de normele perioadei, până spre 7…8 grade Celsius. A doua săptămână va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade.

După data de 21 februarie, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8…9 grade. Minimele vor avea variații în special în prima săptămână, când vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii.

Mediile acestora vor oscila între -7 și 1 grad. Cele mai calde nopți se vor înregistra în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Lapoviță și ninsoare în Maramureș

Temperaturile diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului menționat și din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme, adică în jur de 2…4 grade, iar spre finalul acesteia vor ajunge la 7…8 grade.

Mai târziu, până în jurul datei de 21 februarie, temperaturile maxime vor scădea ușor spre 5…6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 8…9 grade. Minimele termice vor avea variații îndeosebi în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații în special sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în această zonă a țării, în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Ce se va întâmpla cu vremea în Moldova

În Moldova, temperaturile de pe timpul zilei vor crește în prima jumătate a intervalului și după 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4…5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9…10 grade. Până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade, dar apoi vor urca din nou până la medii de 10 grade.

Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în cea mai mare parte a perioadei 13 – 26 februarie, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor varia între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie.

Pe arii restrânse, vor fi precipitații slabe mixte – ploaie, lapoviță și burniță, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea acestora va fi în creștere iar în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În Dobrogea, temperaturile vor crește spre sfârșitul primei săptămâni, iar media regională a maximei va crește de la 4…6 grade până spre 11…12 grade. În prima jumătate a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3 și 3 grade. Cel mai cald va fi la finalul primei săptămâni.

Cea de-a doua săptămână va începe cu scăderea temperaturilor. Media diurnelor va ajunge la 7…8 grade și a celor nocturne la 0 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor de 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații, mai ales sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a maximei va urca de la 7…8 grade, până spre 13…14 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi înregistrată o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 12 grade.

Minimele vor avea variații în special în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar în special în jurul datei de 21 februarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia și București

În Muntenia, vremea se va încălzi în special spre sfârșitul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6…7 grade până spre 12…13 grade.

A doua săptămână din interval va începe cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11…12 grade.

Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioada 19-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații, mai ales sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Când va ninge la munte

Potrivit meteorologilor, la munte nu vor fi variații termice considerabile pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie.

Media temperaturilor maxime va oscila între -3 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie, iar a celor minime între -8 și -4 grade, cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...